برای گرامیداشت یاد و خاطره ی موسیو آرسن میناسیان بزرگ؛

آرسن میناسیان ،الگوی مهربانی ،انسان دوستی ، نوعدوستی و فداکاری بود/موسیو ارسن میناسیان ،انسانی برتر از سیاست

علی کریمی پاشاکی_ روزنامه نگار __آرسن درسال ۱۲۸۵ هجری شمسی در یک خانواده ی مسیحی در رشت به دنیا آمد. او از کودکی قلبی رئوف و مهربان داشت. در احوالاتش نوشته‌اند که در کودکی وقتی بچه‌ای ژنده پوش را در سرما می‌بیند، کت خود را به او هدیه می‌دهد. آرسن میناسیان پس از اخذ دیپلم […]

علی کریمی پاشاکی_ روزنامه نگار __آرسن درسال ۱۲۸۵ هجری شمسی در یک خانواده ی مسیحی در رشت به دنیا آمد.
او از کودکی قلبی رئوف و مهربان داشت. در احوالاتش نوشته‌اند که در کودکی وقتی بچه‌ای ژنده پوش را در سرما می‌بیند، کت خود را به او هدیه می‌دهد. آرسن میناسیان پس از اخذ دیپلم به قزوین رفت و داروسازی آموخت .
وی پس از بازگشت از قزوین، دارو می‌ساخت و با قیمت پایین و یا رایگان در اختیار مردم
بی بضاعت قرار می‌داد.
تا قبل از جنگ دوم جهانی، دارو از شرکت داروسازی «بایر» آلمان تامین می شد، اما با شروع جنگ و تیره شدن مناسبات ایران و آلمان، داروهای «بایر» هم به ایران صادر نشد.
با توجه به کمبود شدید دارو، بیماریهای زیادی پدیدار شدند ،از جمله این بیماری ها تیفوس و تیفوئید که در استان گیلان بیداد می‌کردند و به علت نبود و کمبود دارو مردم را می کشتند.
در آن ایام سخت و جانکاه آرسن میناسیان، به ابتکار خود شروع به تولید داروی های مشابه و مشابه کرد تا بتواند از درد و آلام مردم بکاهد. آرسن تا پاسی از شب بیدار می‌ماند تا بتواند داروهای بیشتری بسازد. گاه شبها به تهران می‌رفت تا بتواند مواد اولیه مورد نیاز داروها را تهیه کند.
بالاخره تلاش‌های او موجب شد تعداد زیادی از مردم گیلان از بیماری‌های ناشی از جنگ جهانی و نبود دارو نجات یابند، اما آرسن میناسیان، از سوی برخی داروسازان گیلان تحت فشار بود ،حتی بعضی از داروسازان علیه او به استاندار و فرماندار و رئیس بهداری وقت شکایت کردند که آرسن میناسیان جریان عادی داد و ستد دارو را در استان بر هم زده است و دیگر داروسازان را به سمت ورشکستگی سوق داده است .
اما همین داروسازان وقتی با آرسن میناسیان روبرو می‌شدند، زبانشان در برابر مهربانی‌ها ،تواضع ،نوعدوستی و نگاه معصومانه ی او بند می‌آمد.

بالاخره زنده یاد آرسن میناسیان بر مشکلات غلبه کرد و جنبش نیکوکارانه وی با همراهی جمعی از بزرگان استان گیلان به شکل عملیاتی شکل گرفت که تاکنون موجب کاهش درد و آلام دردمندان و تهیدستان شده است.

 

اهدای دکترای افتخاری داروسازی توسط دانشگاه تهران به آرسن میناسیان

خدمات انسان دوستانه ی موسیو آرسن میناسیان موجب شد، دانشگاه تهران به او دکترای افتخاری داروسازی اعطا کند و او توانست اولین داروخانه ی شبانه روزی ایران یعنی « داروخانه کارون» را در سال ۱۳۱۹ در رشت تأسیس کند که هم اکنون نیز در حال فعالیت و ارایه خدمات به مردم می باشد.
او عایدات سرشار داروخانه کارون را به نیازمندان می‌بخشید. آرسن میناسیان به دین و اعتقادات تمام همشهری‌ هایش احترام خاصی می‌گذاشت، در مراسم های مذهبی آنان شرکت می‌کرد، به هر مسجدی که وارد می‌شد، مردم به احترام او از سرجایشان بلند می‌شدند و برایش صلوات می‌فرستادند.
آرسن میناسیان به اتفاق آیت الله ضیابری و چند تن از بزرگان و خیران گیلانی آسایشگاه سالمندان و معلولین در رشت را تأسیس کردند تا بتوانند برای سالمندان تنها و معلولان منشاء خدمات باشد.
نیکی‌های بی دریغ آرسن میناسیان، موجب شده بود بسیاری از افراد خیر و بازرگانان وجوه نقد و خیرات خود را به او دهند تا او هر طور صلاح می‌داند خرج کند.
آرسن میناسیان بزرگ ،سرانجام پس از عمری تلاش انسان دوستانه، در روز ۱۴ فروردین سال ۱۳۵۶ دار فانی را وداع گفت.
خبر درگذشت آرسن میناسیان، معروف به مسیح گیلان در شهر رشت پیچید. مسلمان ها و مسیحی ها با صلیب و هر کسی با هر عقیده و مرامی بدنبال تابوت وی راه افتادند. کسبه مغازه هایشان را بستند و پیکر این مرد بزرگ و نوعدوست را با شکوهی خاص بدرقه کردند و پیکر پاکش را تا کلیسای ارامنه، آرامگاه ابدی اش تشییع کردند، در آن مراسم باشکوه ،آیت الله ضیابری بر پیکر آرسن میناسیان نماز میت خواند و در آن روز بارانی با پای برهنه زیر تابوت آرسن میناسیان را تا کلیسای ارامنه گرفته بود.
تمام این پاسداشت و احترام به آرسن میناسیان عزیز و دوست داشتنی ،صرفا بخاطر نوعدوستی ، مهربانی و رسیدگی به امور نیازمندان و احترامی بود که آرسن میناسیان برای تمام انسانهای دارا و ندار چه ندار قایل بود.
آرسن میناسیان ،مسیح گیلان، تا ابد در قلب و وجود تمام گیلانیان جای دارد و جاودانه می باشد.

یاد و خاطره اش گرامی باد