برخورد قاطع با سرقت تاسیسات و آسیب رساندن به شبکههای برق یک ضرورت و خواست عمومی
ضایع شدن حقوق مردم ناشی از پدیده سرقت و آسیب رسانی به تجهیزات و تاسیسات برقی امر مهمی است که قابل اغماض و چشم پوشی به عنوان یک حقّ عمومی و مطالبه اجتماعی نیست. سهل انگاری در این موارد به معنای پذیرشی ناروا در خسارتهای عمومی به مشترکان برق است. سارقان شبکه و تجهیزات برق […]
ضایع شدن حقوق مردم ناشی از پدیده سرقت و آسیب رسانی به تجهیزات و تاسیسات برقی امر مهمی است که قابل اغماض و چشم پوشی به عنوان یک حقّ عمومی و مطالبه اجتماعی نیست.
سهل انگاری در این موارد به معنای پذیرشی ناروا در خسارتهای عمومی به مشترکان برق است. سارقان شبکه و تجهیزات برق علاوه بر اینکه مانع خدماترسانی امن به مردم میشوند، موجب خسارتهای فراوان به شرکتهای توزیع برق و برق منطقهای و البته در نهایت خسارت به مردم نیز شدهاند. گاه حتّی این گونه رفتارهای ناهنجار اجتماعی موجبات ایجاد خطرات بسیار زیادی برای مردم به ویژه کودکان معصوم را هم فراهم آورده است. امری که همیشه برای تمامی خادمان صنعت برق یک دغدغه بوده است. ایمنی عموم مردم در قبال مواجهه با تاسیسات برقی، تحت هیچ شرایطی نباید به خطر بیافتد، چرا که این موضوع خط قرمزی است برای همه سازمانها و دستگاههای اجرایی.
خسارات ناشی از این گونه رفتارهای مجرمانه موجبات ایجاد زیانهای چند میلیارد تومانی برای بازسازی مجدد آن و چنین حجم خسارتی را نیز برای عمومی مشترکان برق از ناحیه سوختن لوازم برقی در منزل، از بین رفتن فضای تولید و اشتغال و آسیبهای جدی به مشترکان در امر تولیدات کشاورزی، صنعتی، تجاری و به طور کلّی همه افراد جامعه را در بر میگیرد.
البته در این اتفاقات متاسفانه شاهد این موضوع هم بودهایم که علاوه بر اینکه این رفتار، خسارت به اموال عمومی و نیز اموال خصوصی مردم در منازل و واحدهای تجاری را موجب میشود، موجبات ایجاد خطر تا حد مرگ ناشی از نزدیک شدن به حریم برق برای خود سارقان را نیز در پی داشته است. نزدیک شدن به شبکه فشارمتوسط برق با سطح ولتاژ حداقل ۲۰ کیلوولت و عدم رعایت استانداردهای ایمنی یعنی پذیرش رفتاری که به مرگ سخت و دردآوری منجر میشود.
در طول سالیان اخیر، شرکتهای توزیع برق برای کاهش این گونه آسیبها در خدمات رسانی به مشترکان برق و افزایش ضریب ایمنی مردم در مواجهه با تاسیسات برقی اقدامات موثری از قبیل بکارگیری کابلهای روکشدار آلومینیومی، بهبود ساختار اتوماسیون شبکه، تغییر در شرایط نصب ارتهای محافظ تاسیسات، تغییر در ساختار بدنه و شکل محافظتی تابلوهای برق، نصب سامانههای هشداردهنده بر روی برخی تجهیزات بکار بستهاند و این موضوع خود به میزان قابل توجهی از توانمندی سارقان، برای آسیب به عموم مردم و مشترکان برق کاسته است، اما این موضوعات تمام جریان حاصل از استمرار سرقت را نمیپوشاند و ضرورت همیاری و مشارکت عموم مردم را برای پاسداری از حریم امنیت اقتصادی و امنیت بیتالمال و جلوگیری از زیانهای مردمی را میطلبد. بنابراین هرگونه اقدام برای کاهش و مهار کردن این جرم بیش از همه به نفع کل جامعه است و امروز بیش از پیش به حمایت عموم مردم برای حفظ و پایداری شبکه نیازمندیم. حمایت مردم، کمک به حفظ منابعی است که از طریق خود آنها تامین میشود و این پایداری و همیاری در نگهداشت شبکه منجر به هدایت و تزریق اعتبارات در روند توسعه صنعت برق در کشور میشود و زمانهایی که امروز برای بازسازی مجدد بکار میرود، میتواند صرف بهبود شبکه برق در مکانی دیگر شود.
شهروندان عزیز برای حفظ و پایداری شبکه برق و جلوگیری از خسارات به لوازم خانگی و تجاری خود در صورت مشاهده افرادی که به صورت غیرمجاز از شبکه برق استفاده میکنند یا درحال سرقت از تاسیسات و لوازم شبکه برق و یا آسیب به آنها هستند، میتوانند با شماره ۱۲۱ (اتفاقات برق) و یا شماره ۱۱۰ پلیس تماس برقرار کنند. این موضوع یک ضرورت و خواست عمومی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0