تحریک گسل های قومی ، نژادی و زبانی ، خانمان برانداز است/ شوونیسم و تجزیه طلبی با وطن دوستی در تضاد است/ مسئولان ، مطالبات مردم را جدی تر بگیرند
علی کریمی پاشاکی ــ روزنامه نگار قبل از انعقاد کلام لازم میدانم تأکید کنم اگر براساس یک روند قانونی و به رسمیت شناختن حقوق اساسی اقوام مختلف ایرانی اعم از حق برخورداری از آموزش ، زبان ، آداب و رسوم خرده فرهنگ ها و… در دل ایران بزرگ بطور مناسب و منطقی توسط حکومت […]
علی کریمی پاشاکی ــ روزنامه نگار
قبل از انعقاد کلام لازم میدانم تأکید کنم اگر براساس یک روند قانونی و به رسمیت شناختن حقوق اساسی اقوام مختلف ایرانی اعم از حق برخورداری از آموزش ، زبان ، آداب و رسوم خرده فرهنگ ها و… در دل ایران بزرگ بطور مناسب و منطقی توسط حکومت مرکزی رعایت شود و اقوام و نژاد های بتوانند علاوه بر آموزش زبان شیوا و بلیغ فارسی ، زبان های محلی خود را آموزش ببینند و حتی اختیارات حکمرانی محلی ،در چارچوب حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی ایران و حکومت مرکزی را داشته باشند ، وجود اقوام و نژادهای زبان های مختلف و متنوع نه تنها تهدید برای تمامیت ارضی و یکپارچگی کشور محسوب نمیشود ، بلکه یکی از بزرگترین فرصت های همگرایی ، هم افزایی ، توسعه و پیشرفت همه جانبه ی ایران عزیز خواهد بود.
تحریک گسل های قومی ، مذهبی نژادی خانمان برانداز است
پیشتر تأکید شد که یکی از امتیازات کشور ما ایران ، وجود اقوام ، نژادها ، زبانها و آداب و رسوم مختلف و متنوع پویا می باشد.
وجود این تنوع اقوام ، مذاهب ، نژادها ، زبانها و… در صورت تأمین ابتداییترین مطالبات بحق آنان ، خودبخود از وجود دمکراسی اجتماعی در کشور را آدرس می دهد که با تمرین این نوع دمکراسی ، پی آمد آن در صورت تحقق تحولات اساسی تر ، می تواند در تحقق یک نظام پلورالیسم و تکثر گرا سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و بدنبال آن توسعه و پیشرفت این سرزمین را می تواند به طور کامل رقم بزند.
ولی اگر به تحریک گسل های قومیتی ، مذهبی ، نژادی و زبانی پرداخته شود به هر قصد و نیتی می تواند ، تمامیت ارضی ایران را به مخاطره ب جدی بیندازد.
حوادث اخیر در استان آذربایجان غربی ، هشدار جدی به مخالفان قانونی نظام ،منقدان و موافقان نظام می باشد که تلاش کنند از تمام تجارب کشورهای پیرامونی و حتی دور در موضوع تحریک گسل های قومی ، نژادی ، زبانی و مذهبی و… درس بگیرند و یکپارچگی کشور را در چنین شرایط بسیار دشوار منطقه ای و بین المللی به مخاطره نیندازند.
قابل توجه همه ی ایرانیان ، اعم از مسئولان و مردم
همه باید بدانیم ، ما فقط یک ملت داریم، بنام ملت بزرگ ایران ، یک کشور و سرزمین داریم، بنام کشور و سرزمین ایران.
اساساً ، ایران با تمام اقوام و نژادها ، زبانها ، مذاهب متنوع و متفاوت ، ایران است ، به هیچ عنوان تفاوت ها و تنوع قومیتی ، مذهبی ، نژادی ، زبانی و… متضاد و مخالف همبستگی ملی و یکپارچگی و هویت ملی ایرانیان نبوده ، نیست و نخواهد بود.
بلکه این تنوع و تکثر قومی ، مذهبی ، نژادی ، زبانی و… از قویترین عناصر هویت ملی ایران و ایرانیان است.
مسئولان ،مطالبات مردم را جدی تر بگیرند
در شرایط کنونی که جامعه با مسائل و مشکلات مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی روبه روست،
جدی تر گرفتن مطالبات مختلف صنفی و مدنی و سیاسی و همچنین دغدغه های معیشتی مردم با اهمیت تر از همیشه باید در دستور کار مسئوولان قرار بگیرد.
به نظر می رسد، معمولا مردم در برخورد با مشکلات و گرفتاری ها بر اساس فرمول و تجربیات خود قضاوت می کنند، وقتی می بینند که مشکلات کمتر نشده و با نگاه کردن به صلاحیت و ظرفیت های مدیریتی کشور اعتماد خود به نظام اداری _ اجرایی و تصمیم سازی و تصمیم گیری را نیز از دست می دهند.
این نا امیدی که در صورت نداشتن برنامه و اراده ی جدی برای حل مشکلات مردم با بی اعتمادی کاهش سرمایه اجتماعی و بی میلی در مشارکت اجتماعی و چه بسا برخی اوقات با اقدامات تند هم همراه می شود ،همانند سالهای گذشته و اخیر، زنگ خطری برای مسئوولان و سیاستگذاران کشور است که فراموش نکنند اگر چاره جویی های خود را بر مبنای سیاست های تریبونی ، تبلیغاتی و پروپاگاندایی غیر واقعی و غیر اساسی قرار داده اند، شدیدا در اشتباهند.
مردم احساس می کنند مسئوولان به جای چاره جویی عاقلانه برای مشکلات کشور، سرگرم دغدغه ها و اهداف سیاسی و جناحی خود هستند تا زمان انتخاباتی دیگر برسد و همین مردم که زخم بی اعتمادی در ذهن و باور آنها نشسته است، بار دیگر مطالبات و زندگی شان ورد زبان مسئوولان فعلی و بعدی شود و پس از آن به جای رفع گرفتاری هایشان به تحمل وعده های دور و دراز دعوت شوند که ما برای مشکلات کشور برنامه داریم و جامعه اگر همراهی ( بخوانید تحمل) کند از این مشکلات هم عبور می کنیم.
جامعه و مردم تحمل می کند همانطور که تاکنون کرده است، اما دعوت به تحمل، زمانی اثر بخش است که صداقت و توانایی گویندگان آن برای مردم قابل باور باشد.
باور نکردن مردم و کاهش اعتماد مردم با شیب تندتر، از نقشه های دشمنان قسم خورده ی خارجی برای زمین گیر کردن ایران، خطرناک تر و مهلک تر است و البته راه حل بر طرف کردن این بی اعتمادی ها خیلی هم پیچیده نیست.
ارتباط مستمر، صادقانه و نزدیک مسئوولان با مردم، پایین آمدن از پشت تریبون ها و میزهای مصاحبه و ورود به عرصه ی عمل و میدان تلاش صادقانه نه تبلیغاتی و بدون رانت جویی و رانت خواهی و برنامه ریزی واقعی و مبارزه ساختارمند و اساسی با فساد در نظام اداری و مدیریتی کشور با اصلاح قوانین ، رویه ها و مقررات و بستر سازی اساسی و همچنین ارتباط منطقی با دنیا براساس اصول منطقی در دیپلماسی و سیاست خارجی بدور از سیاست زدگی و هیجان زدگی و برپایه تأمین منافع ملی ایران و ایرانیان ،می تواند اعتماد از دست رفته و یا صدمه خورده را به جوی بازگرداند و مردم را به این باور برساند که مسئوولان نه فقط در آمار و ارقام بلکه با گوشت و پوست خود مشکلاتشان را لمس می کنند و خواب از چشمان آنها گرفته شده تا حداقل بخش کوچکی از گرفتاری های آنها را حل کنند.
در بحث مبارزه با فساد، مساله خیلی جدی تر است. چون ریشه تمام گرفتاریهای کنونی ایران زمین منهای توطئه های دشمنان خارجی، بحث وجود فساد در بخشهای مختلف است که جمهوری اسلامی را در آزمونی بسیار سخت و دشوار و تاریخی قرار داده است و ضرورت دارد تا تمامی مسئولان برای برون رفت از این معضل ویرانگر، دست به اقدامات فوق العاده اساسی بزنند تا بیش از این دیرتر نشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0