توصيه‌هاي پليس آگاهي گيلان در خصوص پيشگيري از سرقت منزل و خودرو

رئيس پليس آگاهي استان گفت: مردم با رعايت هشدارها و توصيه‌هاي انتظامي مي‌توانند از وقوع سرقت منزل و خودرو پيشگيري كنند.

سرهنگ “عليرضا حدادي” در گفت‌وگویی ضمن برشمردن توصیه های پلیس آگاهی برای پیشگیری از سرقت، پيشگيري و مقابله با سرقت را نيازمند عزم جدي و جمعي همه سازمان‌ها و نهادها و مسئوليت‌پذيري مردم با مراقبت از اموال و حذف زمينه‌هاي وقوع جرم عنوان كرد.

وی افزود: آموزش مستمر براي افزايش سطح آگاهي عمومي از مهمترين راهکارهاي پيشگيري از سرقت است که بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.

وي با بيان اينكه سرقت باعث بروز ناامني و كاهش احساس امنيت در جامعه مي‌شوداضافه کرد: توجه به هشدارها و توصيه‌هاي انتظامي و رعايت نكات حفاظتي توسط مردم از وقوع بسياري از سرقت‌ها جلوگيري مي‌كند.

رئيس پليس آگاهي استان گيلان در ادامه بر حذف زمينه‌هاي وقوع جرم تاكيد كرد و از مردم خواست با رعايت توصيه‌هاي ذيل از وقوع سرقت‌هاي منزل و خودرو پيشگيري كنند.

پيشگيري از سرقت منزل:

۱- تا حد امكان از خالي گذاشتن منزل خودداري كرده و براي اطمينان بيشتر، بر روي ديوارها، كليه پنجره‌ها و نقاط قابل نفوذ مانند نورگير و غيره، حفاظ محكم و مقاوم نصب كنيد.

۲- درب پشت بام منزل خود را در اسرع وقت به حفاظ نرده‌اي و قفل آويز مطمئن مجهز نمائيد و در صورت تغيير محل سكونت يا مفقود شدن كليد يدك منزل و توپي قفل درب‌هاي ورودي را تعويض نمائيد.

۳- كليد منزل خود را در دسترس افراد غيرمطمئن قرار ندهيد و از قرار دادن كليد در زير جاكفشي، داخل كفش و ساير نقاط قابل دسترس خودداري كنيد.

۴- براي جلوگيري از سرقت منزل به روش توپي‌زني، توپي قفل را با بدنه همسطح نمائيد و در صورت عدم امكان، لوله‌اي فلزي به دور آن جوش دهيد.

۵- از قرار دادن چهار پايه و نردبان و نظاير آن در حياط منزل مخصوصاً در كنار ديوار خودداري كنيد.

۶- در صورت امكان درب‌هاي ورودي و داخلي منزل خود را به سيستم هشدار دهنده مجهز نمائيد.

۷- از نگهداري وجوه نقد، طلا و جواهر به مقدار زياد در منزل بپرهيزيد.

۸- در مواقعي كه مجبور به نگهداري موقت وجوه نقد و اشياء قيمتي در داخل منزل هستيد از پنهان كردن آن به صورت يك جا خودداري كرده و در صورت امكان از گاو صندوق سالم و مطمئن استفاده كنيد.

۹- نزد افراد ناشناس و كساني كه اعتماد كافي به آنها نداريد از ميزان اموال و دارايي موجود خود در منزل صحبت نكنيد و از نوشتن نام و مشخصات بر روي زنگ منزل خودداري نمائيد.

۱۰- اگر در اطراف محل زندگي شما خانه هاي خالي از سكنه و نيمه ساز وجود دارد از منزل خود مراقبت بيشتري به عمل آوريد.

پيشگيري از سرقت خودرو:

۱- اتومبيل خود را به لوازم ايمني نظير دزدگير، سوئيچ مخفي، قفل فرمان، قفل پدال، قفل سوئيچ و ساير وسايل حفاظتي و بازدارنده مجهز نمائيد.

۲- اتومبيل خود را حتي براي دقايقي كوتاه در اختيار افرادي كه شناخت كافي از آنها نداريد،نگذاريد.

۳- همواره دقت نمائيد سوئيچ اتومبيل خود را بر روي درب آن جا نگذاريد.

۴- هنگام ترك اتومبيل از بسته بودن درب‌ها و بالا بودن كامل شيشه‌ها اطمينان حاصل كنيد.

۵- از پارك كردن اتومبيل خود در نقاط خلوت و تاريك خودداري نمائيد.

۶- حين گردش و تفريح اتومبيل خود را در مكاني امن و در صورت امكان در پاركينگ‌هاي مطمئن پارك كنيد.

۷- اتومبيل خود را حتي براي لحظة كوتاهي به صورت روشن ترك نكنيد.

۸- در زمان خروج از پاركينگ منزل ابتدا خودرو را خاموش كرده، سوئيچ را برداشته و سپس اقدام به بستن در پاركينگ نمائيد.

۹- چنانچه اتومبيل خود را در پاركينگ يا حياط منزل پارك مي‌كنيد حتماً كليه درب‌هاي آنرا قفل كرده و از گذاشتن سوئيچ بر روي آن جداً بپرهيزيد.