نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
میلان کوندرا، نویسنده مطرح اهل جمهوری چک و تبعه فرانسه، که آثاری از جمله «سَبُکی تحملناپذیر هستی» را خلق کرده است روز چهارشنبه درگذشت. تلویزیون جمهوری چک چهارشنبه صبح ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) اعلام کرد میلان کوندرا نویسنده بزرگ اهل این کشور در شهر پاریس درگذشته است. وی در دوران زندگی در فرانسه، به دلیل […]
میلان کوندرا، نویسنده مطرح اهل جمهوری چک و تبعه فرانسه، که آثاری از جمله «سَبُکی تحملناپذیر هستی» را خلق کرده است روز چهارشنبه درگذشت.
تلویزیون جمهوری چک چهارشنبه صبح ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) اعلام کرد میلان کوندرا نویسنده بزرگ اهل این کشور در شهر پاریس درگذشته است.
وی در دوران زندگی در فرانسه، به دلیل بیان عقاید سیاسی در یک گفتگو و یکی از کتابهایش، ملیت چکسلواکی از او گرفته شد. تابعیت چک میلان کوندرا پس ۴۰ سال به او بازگردانده شد.
در ۱۹۸۴ کتاب سَبُکی تحملناپذیر هستی (در زبان فارسی به نام بار هستی شناخته میشود) را نوشت. این کتاب محبوبترین کتاب کوندرا به حساب میآید. سبکی تحملناپذیر هستی به مشکلات یک زوج چک با یکدیگر و دشواری سازگاری با زندگی در چکسلواکی میپردازد. در سال ۱۹۸۸ کارگردان آمریکایی فیلیپ کافمن، فیلمی از روی این کتاب به همین نام ساخت. با وجود اینکه کوندرا معتقد بود که رمانهایش برای ساخت فیلم مناسب نیستند ولی در ساخت این فیلم، به عنوان مشاور همکاری داشت.
در ۱۹۹۰ کوندرا کتاب جاودانگی را به بازار داد. در مقایسه با سایر آثار کوندرا که بیشتر، اندیشههای سیاسی را مطرح میکنند این کتاب از درونمایهٔ فلسفی بیشتر و عمیقتری برخوردار است و مفاهیم جهانیتری را در خود میگنجاند.
سه رمان بعدی او، آهستگی (۱۹۹۵)، هویت (۱۹۹۷) و جهالت (۲۰۰۰) باز هم نشان از دورهٔ تازهای در زندگی کاری کوندرا بودند. یکی برای اینکه همگی به فرانسه نوشته شدند و دیگری اختصار نسبی آنها است. کوندرا سه مجموعه مقاله نیز چاپ کرده بود: هنر رمان (۱۹۸۶)، وصایای تحریف شده (۱۹۹۳) و پرده (۲۰۰۵).
این مطلب بدون برچسب می باشد.