دولت سیزدهم دستاورد زیادی داشته است، اما مدیریت استان ضعیف است
امام جمعه بندرانزلی هرچند به مانند بیشتر ائمه جمعه از عملکرد دولت سیزدهم تقدیر کرد، اما مدیریت استان گیلان را نسبت به آن ضعیف دانست. حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالجواد شمس الدین؛ امام جمعه بندرانزلی در خطبههای نماز عبادی – سیاسی جمعه این هفته شهرستان با اشاره به آغاز هفته دولت گفت: اگر میخواهیم اقدامات […]
امام جمعه بندرانزلی هرچند به مانند بیشتر ائمه جمعه از عملکرد دولت سیزدهم تقدیر کرد، اما مدیریت استان گیلان را نسبت به آن ضعیف دانست.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالجواد شمس الدین؛ امام جمعه بندرانزلی در خطبههای نماز عبادی – سیاسی جمعه این هفته شهرستان با اشاره به آغاز هفته دولت گفت: اگر میخواهیم اقدامات دولت سیزدهم را بررسی کنیم نیاز است ببینیم در چه شرایطی دولت مسئولیتها را برعهده گرفت و تاکنون که دو سال از عمر دولت میگذرد چقدر توانسته پیشرفت داشته باشد و موفقیت بدست بیاورد.
امام جمعه بندرانزلی تصریح کردند: این دولت با اشکالات و آسیبهای بسیار فراوانی که از دولتهای گذشته بویژه دولت عبرت به جا ماند مسئولیت را برعهده گرفت و در طول این دو سال اقدامات بسیار خوبی را در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی، روابط خارجی و مسائل داخلی انجام داده که بعضی از این اقدامات نیاز به زمان دارد تا اثر آن در زندگی مردم نمایان شود.
حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین اضافه کردند: شاخصها و گزارشات مجموعههای بینالمللی که فعالیتهای اقتصادی کشورها را ارزیابی میکنند گواهی میدهند که جمهوری اسلامی توانسته از این بحرانهای اقتصادی مسیری در پیش بگیرد که عبور کند و دستاوردهای بسیار خوبی بدست آورده است.
خطیب جمعه بندرانزلی با اشاره به برخی اقدامات دولت سیزدهم، اظهار داشتند: یکی از این اقدامات، حضور میدانی دولت است که مورد تاکید مقام معظم رهبری به همه دولتها بوده، سال اول شخص رئیس جمهور محترم به همه استانهای کشور سفر کردند و مسائل را بررسی و پیگیری نمودند محترم سفر کردند و به بعضی از استانها هم سفر دور دوم داشتند، اما در استان گیلان متاسفانه سفر دور دوم محقق نشد و دلیلش هم این است که اعلام کردند سفر دور دوم را به استان هایی میرویم که تصمیمات دور اول انجام شده باشد! این نشان میدهد مدیریت استان ضعیف است و نتوانسته تصمیمات دور اول سفر ریاست محترم جمهور را به انجام برساند که دور دوم هم رئیس جمهور محترم به استان گیلان سفر کند.
امام جمعه بندرانزلی متذکر شدند: ما متاسفانه هم در مدیریت استان در بخشهای مختلف ضعفهایی داریم و هم متاسفانه در منطقه آزاد انزلی علیرغم آنچه گفتیم نابسامانیهایی داریم که نمیدانیم کی میخواهد علاج شود تا این مجموعه به کمک دولت، ملت و کشور بیاید و دستاورد داشته باشد، البته تلاشهایی انجام میدهند ولی خیلی بهتر و بیشتر از اینها باید دستاورد داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین افزودند: این آمار سفرهای استانی رئیس جمهور محترم نکته خیلی مثبتی است، علیرغم سفرهای استانی دولت محترم در همهجا، بحرانها، سیلها، زلزلهها حضور میدانی گسترده دارد، این را با ۸ سال دولت عبرت مقایسه کنید! بالاترین آمار در سفرهای استانی در طول یکسال مربوط به دولت آقای احمدی نژاد است که ۲۰ سفر رفته اما رئیس جمهور فعلی ۳۱ سفر به همه استانها در سال اول رفته که در کنار آن سفرهای خارجی و برنامههای دیگر نشان میدهد دولت و دلتمردان پا به رکاب هستند تا مشکلات کشور و مردم را از نزدیک ببینند و لمس کنند و دنبال چارهجویی باشند.
خطیب جمعه بندرانزلی ادامه دادند: دولت در بحث سیاست خارجی در توسعه روابط، تنش زدایی، ایجاد امنیت منطقهای و تبادلات تجاری الحمدلله بسیار خوب و فعال بوده که فهرست بلندبالایی دارد؛ در بحث ترانزیت کالا از شمال به جنوب و از شرق به غرب اقدامات خوبی انجام شده که ارز آوری بسیار خوبی برای کشور دارد، زیرساختهایی که ایجاد شده هم ریلی و هم جادهای بسیار چشمگیر است.
امام جمعه بندرانزلی افزودند: در بحث نفت دولت گذشته معتقد بود که نفت نمیشود فروخت و تحریم هستیم و اگر هم میفروختند پولش نمیآمد، الان هم بدهیهایی که آزاد میشود اینها نفت پول جمهوری اسلامی است که میبردند و پولش را نمیدادند اما این دولت توانست در عین حالیکه تحریم هستیم افزایش صادرات نفت را به ۱.۵ میلیون بشکه در روز برساند و پول آن را هم بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین شمس الدین بیان کردند: کاهش رشد نقدینگی یکی از اقدامات بسیار مهم دیگر دولت سیزدهم است، وقتی نقدینگی افزایش پیدا میکند هم تورم بالا میرود و هم گرانی شدید میآید و هم مشکلات دیگری برای اقتصاد و فعالیتهای اقتصادی در کشور ایجاد میشود؛ دولت قبل در سال ۹۱
۱۷ همت به بانک مرکزی بدهکار بوده، از سال ۹۱ تا ۹۹ این عدد به ۱۱۵ همت میرسد یعنی ۱۱۵ هزار میلیارد تومان، یعنی رشد ۷۷۵ درصدی! در ۸ سال ۵۴۰ هزار میلیارد تومان دولت عبرت به طور خالص از سیستم بانکی استقراض کرده، اینکه کجا خرج شده را نمیخواهیم بگوییم، در ۴ ماهه اول سال ۱۴۰۰ که پایان عمر دولت گذشته بوده ۵۴ هزار میلیارد تومان پول بیپشتوانه چاپ کرده، یعنی کار از استقراض و… گذشت، یعنی کاغذ دست ملت داده که پشتوانه ندارد تا کسری بودجهاش را برطرف کند، این دولت که آمد از خرداد ۱۴۰۰ تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۰، ۵۴ هزار میلیارد تومان پول استقراض شده از بانک مرکزی را برگرداند، دولت خزانه خالی نگرفت با بدهکاری تحویل گرفت ولی تسویه کرد!
خطیب جمعه بندرانزلی خاطرنشان کردند: دولتی میخواهد در آغاز فعالیتش هم کشور را اداره کند هم در اوج تحریمها و سنگاندازیها و توطئهها هست هم باید این بدهیها را تسویه کند؛ در ۲ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ برخلاف همه دولتهای دیگر بعد از انقلاب این دولت هیچ استقراضی از بانک مرکزی نکرده، چون دو ماه اول سال معمولا درآمدها هنوز حاصل نشده و دولتها استقراض میکنند تا درآمدها که آمد پس بدهند اگر اهل پس دادن باشند! این دولت حتی در آن دو ماه اول هم که همه استقراض میکنند استقراض نکرده، یعنی توانسته انضباط مالی خوبی فراهم کند و حساسیت نسبت به این مسئله داشته باشد چون به اقتصاد و معیشت مردم مرتبط است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0