دکتر هادی حقشناس؛ استانداری عملگرا در بحرانها و چالشهای گیلان
دکتر هادی حقشناس، استاندار گیلان، پس از انتصاب خود در یکی از پیچیدهترین دوران اقتصادی و اجتماعی کشور، ثابت کرد مدیری عملگرا است که به دنبال شعارهای بیپایه نبوده و تمام تلاش خود را برای خدمت به مردم به کار گرفته است. اگرچه مدتزمان حضور وی در این مسئولیت کم است، اما در همین مدت […]
دکتر هادی حقشناس، استاندار گیلان، پس از انتصاب خود در یکی از پیچیدهترین دوران اقتصادی و اجتماعی کشور، ثابت کرد مدیری عملگرا است که به دنبال شعارهای بیپایه نبوده و تمام تلاش خود را برای خدمت به مردم به کار گرفته است. اگرچه مدتزمان حضور وی در این مسئولیت کم است، اما در همین مدت کوتاه، بحرانها و چالشهای مختلفی را پشت سر گذاشته که همگی بر عملکرد و ظرفیت مدیریتی او تأثیرگذار بودهاند.
عملکرد دکتر حقشناس در بحرانها
حقشناس برخلاف استاندار سابق گیلان که در برابر مشکلات و بحرانها، فقط شعار میداد، به دنبال عمل به وعدهها و پاسخ به مطالبات مردم است. وی در شرایطی استاندار گیلان شد که این استان با چالشهای اقتصادی و اجتماعی متعددی روبرو بود. بحران اقتصادی کشور، مشکلات زیرساختی، ناترازیها، گرانی بیسابقه دلار و نارضایتیهای شدید مردم از جمله چالشهایی بودند که وی به ارث برد. در این شرایط و زمانی که مسائل اقتصادی پیچیده و وضعیت معیشتی مردم بحرانیتر شده، وی توانست با بهکارگیری تمامی ظرفیتهای موجود، گامهای مؤثری برای بهبود وضعیت گیلان بردارد.
مدیریت بحران سیلاب و پاسخگویی سریع
یکی از بزرگترین آزمونهای مدیریتی دکتر حقشناس، بحران سیلاب در گیلان بود. در جایی که بخشهای زیادی از گیلان دچار آبگرفتگی شد، استاندار گیلان نه تنها در تصمیمگیریهای کلان بلکه در اقدامات عملی، حضور فعال داشت. وی با بسیج امکانات استان وایجاد هماهنگی کامل با نهادهای امدادی، از هیچ تلاشی برای کمک به مردم دریغ نکرد. به نظر میرسد وی توانست با پیگیریهای شبانهروزی برای امدادرسانی به سیلزدگان و تأمین نیازهای فوری و پاسخگویی به آنان، مدیریت بحران را به خوبی انجام دهد.
کارایی در برابر بحرانها
در کنار این اقدامات، برای جبران خسارتها و حمایت از آسیبدیدگان، فشار زیادی را به بیمهها وارد کرد تا خسارات را بهسرعت جبران کنند. این اقدامات و پیگیریهای شبانهروزی وی، نشاندهنده توانمندی و تعهد به حل مشکلات مردم در شرایط بحرانی است.
رویکرد عملی دکتر حقشناس
یکی از نکات قابلتوجه در مقایسه عملکرد دکتر حقشناس با نمایندگان مجلس گیلان، رویکرد عملی وی بهجای مشغولیتهای جناحی و سیاسی است. درحالیکه بسیاری از نمایندگان استان بهجای پرداختن به مسائل حاد مردم، درگیر مباحث سیاسی و جناحی بودند، دکتر حقشناس در تمامی مراحل بحران سیلاب، بدون توجه به مسائل سیاسی، تمام تمرکز خود را بر حل مشکلات مردم گذاشت. این اقدامها نهتنها در عمل بلکه از طریق حضور مستمر وی در رسانهها و ارائه گزارشهای شفاف در این شرایط حساس، باعث تقویت اعتماد عمومی میشود.
پیگیری مداوم حل معضلات ارثی و مشکلات زیرساختی گیلان
باتوجهبه حجم وسیع مشکلات ارثی که از گذشته باقیمانده، حقشناس برای برطرفکردن معضلاتی چون پسماند، فاضلاب، بیکاری در گیلان گام برداشته است. نمونه این چالشها بهویژه در سیلاب اخیر به چشم آمد و استاندار گیلان، باتوجهبه محدودیتهای مالی موجود توانست با حضور مستقیم در نقاط بحرانی، از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری کند.
عذرخواهی و صداقت در مواجهه با مشکلات
در یکی از مهمترین اقدامات وی در طول ۱۰۰ روز گذشته، میتوان به جسارت عذرخواهی حقشناس از مردم اشاره کرد درصورتیکه بانی وضع موجود نبود. در شرایطی که برخی مسئولان تمایلی به پذیرش مسئولیت وضعیت موجود ندارند، دکتر حقشناس در برنامه زنده تلویزیونی در شبکه باران، به طور رسمی از مردم به دلیل وضعیت بحرانی ناشی از سیلاب عذرخواهی کرد و وعده داد که در راستای اصلاح مشکلات موجود، اقدامات لازم را در اولویت قرار دهد.
تعهد و صداقت در عملکرد استاندار گیلان
اگرچه زمان زیادی از انتصاب حقشناس بهعنوان استاندار گیلان نمیگذرد و قضاوت درباره عملکردش زود است، اما باید گفت عملکرد او در بحران سیلاب اخیر و در برابر سایر چالشهای استان تا امروز، گواهی بر تعهد و صداقت وی است. چرا که همواره از پرداختن به مسائل جناحی و سیاسی صرف اجتناب کرده و تمرکز خود را بر حل مشکلات مردم و بهبود وضعیت استان قرار داده است. در کنار این، باید توجه داشت که وی در بدترین شرایط اقتصادی کشور، استاندار گیلان شد و با تمام چالشهای موجود، توانست مسیر بهبود را به طور مؤثری پیش ببرد.
نیاز به حمایت و اصلاحات مدیریتی بیشتر در گیلان
حال، با درنظرگرفتن شرایط موجود و نیاز به تغییرات مدیریتی، به نظر میرسد که استاندار گیلان میتواند با حمایت بیشتر و اصلاحات لازم، گامهای مهمی برای توسعه گیلان بردارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0