روسها از سیاست های ایران در مبارزه با لیبرالیسم غرب در حال تجاوز و تحقیر مام میهن هستند/مبارزه ایدیولوژیک با غرب تا زمانی مقرون به صرفه است که کیان ملک و ملت توسط روسها تهدید نشود
صلاح الدین خدیو___وزارت امور خارجه امروز سفیر استرالیا را احضار و بابت انتشار یک پست اینستاگرامی به وی شدیدا تذکر داد. بر اساس اخبار سایت رسمی این وزارتخانه، دیروز هم سفیر روسیه “دعوت” شد و طی “دیدار” با دستیار عراقچی، مواضع ایران دربارەی لزوم حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه یادآوری گردید. میان احضار با دعوت […]
صلاح الدین خدیو___وزارت امور خارجه امروز سفیر استرالیا را احضار و بابت انتشار یک پست اینستاگرامی به وی شدیدا تذکر داد.
بر اساس اخبار سایت رسمی این وزارتخانه، دیروز هم سفیر روسیه “دعوت” شد و طی “دیدار” با دستیار عراقچی، مواضع ایران دربارەی لزوم حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه یادآوری گردید.
میان احضار با دعوت و دیدار تفاوت بسیاری هست. دعوت و دیدار واژگانی هستند که عمدتا در روابط صمیمی و دوستانه بکار می روند.
در حالیکه احضار در عرف دیپلماتیک هنگام وجود تنش در روابط به منظور بیان نارضایتی و ارسال پیام نقد و اعتراض بکار می رود.
سفیر استرالیا به مناسبت اول سپتامبر که در تقویم آن کشور روز جوانان دگرباش جنسی نام نهاده شده، در اینستاگرام پستی منتشر کرده است.
وزارت خارجه با احضار وی، مطلب منتشره را مغایر ارزش های فرهنگی و هنجارها و عرف جامعەی ایران خوانده و خواستار جبران مافات شده است.
دعوت از سفیر روسیه اما پس از سفر پوتین به باکو و جانب داری آشکار و مکرر مسکو از ایجاد کریدور زنگزور انجام شد.
روسیه علیرغم مخالفت قاطعانەی ایران با قطع اتصال سرزمینی آن با ارمنستان که بارها در عالی ترین سطوح بیان شده، دست در دست باکو و آنکارا گذاشته و ظاهرا به دغدغەهای ایران – دوست روزهای سخت کرملین – وقعی نمی نهد.
اما با وجود لطمەی جبران ناپذیر موضع روسیه که عملا به خفگی ژئوپولتیک ایران در مرزهای شمالی می انجامد، واکنش وزارت خارجه به اندازەی کافی قاطع و بازدارنده نیست.
دستکم از تندی و قاطعیت واکنش به پست اینستاگرامی سفیر استرالیا برخوردار نیست که اساسا ارتباطی هم با ایران نداشت.
استرالیا یک کشور غربی است و دارای رابطەی گرم و مستحکمی با ایران نیست. در ترتیبات سیاسی و امنیتی آمریکا به منظور مهار چین در شرق آسیا و اقیانوسیه نقشی کانونی عهده دار است.
چین هم در کنار روسیه دیگر متحد جمهوری اسلامی است و نام آنها به عنوان باشگاه دولت های اقتدارگرا و مدافعان جهان چند قطبی به گوش می رسد.
مساله صرفا این نیست که روابط خارجی ایران از یک ناترازی عمیق رنج می برد و به شیوەای افراطی به غرب پشت و به شرق رو کرده است.
بلکه این است که اساسا جایگاه ایران در کنار غول های بین المللی چون چین و روسیه هم نیست.
لی کوان یو معمار سنگاپور مدرن و پیشرفتەی امروز در این باره تمثیلی زیبا داشت:
چه فیل ها دعوایشان شود و چه با هم معاشقه کنند، علف ها له می شوند!
ایران برای حفظ خود در برابر جنگ و مصالحەی فیل ها – چین و روسیه و آمریکا – و نیز همسایگان طماع و مکار چون ترکیه و آذربایجان و امارات و …نیازمند سیاست خارجی زیرکانه است.
در دهەی گذشته که فیل های جهان بین الملل همسوتر از حالا بودند، ایران بیشتر از هر زمانی در شورای امنیت قطعنامه می گرفت.
امروز هم که قسمی جنگ سرد کم رمق وجود دارد، تنهاتر از همیشه است و راحت تر تحریم می شود.
مضاف بر آن، شمشیر داموکلس وجه المصالحه شدن نیز بالای سرش است و از موضع روسیه در قفقاز جنوبی بوی آن به مشام می رسد.
یک سیاست خارجی عمل گرا و در پی فرصت، باید در میانەی آمریکا و چین بایستد. در شرق اروپا اندازە نگە دارد و فرضا بیشتر از ترکیه از روسیه حمایت نکند.
هیج سیاست خارجی، خالی از ارزش های فرهنگی و تعلقات ایدئولوژیک نیست، اما نه آنقدر که ایران به تنهایی پرچمدار مبارزه با لیبرالیسم در جهان شود و اقتصاد و نفوذ و ژئوپولتیک را به پای آن قربانی کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0