علی کریمی پاشاکی / برخی مدیران همراه دولت روحانی نیز به علت ضعف مدیریتی، بی برنامگی و رابطه بازی هنر تبدیل موافق به مخالف را دارند
به عقیده حقیر، دولت دوازدهم باید از دولت یازدهم اصلاح طلب تر باشد، چرا که عملکرد، رفتار و گفتار دکتر روحانی، به مرور زمان اصلاح طلبانه تر شده است. اکثریت قاطع حامیان و فعالان ستادی دکتر روحانی، اصلاح طلب بودند. آنچه خود دکتر روحانی هم متوجه شد، این بود که در عمل اصلاح طلبان برای تحقق افکار رییس جمهور بسیار بیشتر از خود دکتر روحانی کوشیدند. به گفته ی رییس جمهور روحانی « عده ای حتی گیوه هایشان را ور نکشیدند.»
اکثر مردم برای احیای روند اصلاح طلبی و تغییر از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب به دکتر روحانی رای دادند و خواست عمومی آنها تغییر است. اصلاح طلبی یک رفتار خردمندانه و هوشمندانه برای تغییر است. همه این دلایل، نشان می دهد که بایستی تغییراتی جدی در کابینه و بدنبال آن در دستگاههای اجرایی استان گیلان به طوری هم کابینه و هم مدیران دستگاههای اجرایی استان یا گرایش اصلاح طلبانه یا اعتدال گرایانه به نسبت وزن و تاثیر گذاری در انتخابات داشته باشند. مطالبه عمومی رای دهندگان به رییس جمهور روحانی، نیاز کشور و استان به توسعه و بقای نظام و توسعه استان، می طلبد که نگاه اصلاح طلبان در عموم زمینه های حاکم شود و قطعا زمانی می توان نگاه اصلاح طلبان در کشور و استان حاکم کرد که عوامل اجرایی و سایر عوامل اصلاح طلب تر باشند و رییس جمهور روحانی و استاندار گیلان (حال یا دکتر نجفی و یا هر استاندار دیگری) با نگاه اصلاح طلبانه تر و هوشمندانه تری همکاران خود را منصوب کنند.
نقاط ضعف و زمینه های تغییر وزیران و مدیران اجرایی
حال سوال مهم این است که در کدام زمینه ها نیاز به تغییر به صورت جدی حس می شود؟
به اعتقاد این قلم، بهتر است در سه سطح تغییرات اعمال شود. ۱ـ سطح نخست، سطح سیاسی و اجتماعی ـ در این حوزه همکاران رییس جمهور روحانی در سطح کشور و استان گیلان شدیدا ضعیف عمل کردند که می تواند باعث دلسردی مردم شود. البته به همت دکتر روحانی در ایام انتخابات اخیر نیروهای ارزشمند در رده های بالای ستادهای انتخاباتی حاضر شدند، ولی این موضوع باید به دولت دوازدهم در کابینه و دستگاههای اجرایی استانها تسری یابد و باید بدون هیچ گونه ملاحظه ای و با تمام قوا مدیران سیاسی و اجتماعی متحول شوند.
۲ـ سطح دوم ـ دومین سطح از تغییرات، سطح اقتصادی است. در صورت عدم حضور مدیریت کارآمد، به روز و توانمند در عرصه اقتصادی، بهترین برنامه های اقتصادی هم زمین گیر می شوند. اگر مدیران اقتصادی دولت یازدهم در سطح کشور و استان گیلان با تلاش تر، به روزتر، واقع بینانه تر و توانمندتر بودند، قطعا ما به اوضاع اقتصادی بهتری می رسیدیم. در این زمینه استان گیلان از ضعف بیشتری برخوردار است. چون برخی از رسانه های تازه کار بنا به هزاران دلیل برخی ها که حتی در دولت های نهم و دهم در زمره مدیران ضعف و وفادار به اهداف آنان بودند را سعی کردند، اعتدال گرا و یا اصلاح طلب جلوه دهند و تاکنون باعث بقای آنها و عملکرد ضعیف شان و متضرر شدن استان شده اند.باید تحولات جدی در حوزه ی اقتصادی رخ دهد.
۳ـ سطح سوم ـ سطح سوم تغییرات در حوزه ی فرهنگی، دانشگاه و آموزش و پرورش استان و کشور است. به اعتقاد این قلم در دانشگاهها و بویژه در دانشگاه گیلان بسیار ضعیف عمل شده است. مدیریت دانشگاهها در کشور و استان برای مدیریت آینده سازان بسیار ضعیف عمل کرده است. نباید فراموش کنیم که اصلی ترین و هوشمند ترین مدافعان دکتر روحانی، دانشجوها و بدنه آموزش عالی وآموزش و پرورش هستند. در حد بسیار قابل توجهی از نیروهای آموزش و پرورش به مدیریت آموزش و پرورش در سطح استان گیلان و حتی کشور نقدهای جدی دارند. گفتنی است که معضلات آموزش متوسطه و آموزش عالی ما در فرهنگ نیز تکرار شده اند. برای مدیریت جامعه در حوزه فرهنگ باید دغدغه جدی داشته باشیم و باید تغییرات اساسی در سطوح مدیریتی این حوزه رخ دهد.
نکته بسیار حائز اهمیت دیگر این است که گاه فردی شایسته، مسئوول شده، ولی برنامه های خوبی ندارد. باید د حوزه های سیاسی و اجتماعی، اقتصادی، فرهنگ و آموزش عالی تغییرات بسیار جدی داشته باشیم. با تغییرات جدی در سطوح مختلف مدیریتی در کشور و بویژه استان گیلان می توان مردم را به سیاست ها و برنامه های دولت دوازدهم امیدوار نگه داشت در غیر این صورت، تمام برنامه ها و مطالبات مردم بر روزی زمین خواهد ماند. مدیران دولت دوازدهم، باید وفادار به برنامه های دولت روحانی، متخصص، فرهیخته، شایسته، با انگیزه، شجاع، فعال، سالم و دور از هر گونه فسادی باشند. بایستی شایسته سالاری در استان و کشور حاکم شود و دور از گرایش های حزبی و بر اساس خواست ملت، یک تحول اساسی مثبت رخ دهد. مدیران باید خود را به آرمانهای مردم، انقلاب و قانون اساسی متعهد دانسته، علاوه بر آن مدیران و پاسدار خون شهدا باشند و به همه مردم، نه عده ای خاص پاسخگو باشند.
هنر برخی مدیران حامی و تحمیلی دولت روحانی، تبدیل موافقان به مخالفان
با توجه به شرایط حاکم،به نظر می رسد برخی از مدیران حامی به علت عدم توانایی و عدم برنامه ریزی و برخی از مدیران تحمیلی و غیر همراه با برنامه های دولت روحانی که از دوره معجزه هزاره سوم برای دولت یازدهم به ارث رسیده اند، با تعمد و ناراضی تراشی، هنر تبدیل موافقان دولت روحانی را به مخالفان و در بهترین حالت به منتقد را به خوبی دارند. اگر مدیران ارشد دولت روحانی در وزارتخانه ها و استانها این روش را اعتدالی می دانند، آگاه باشند که با وجود چنین مدیرانی، فرآیند ناامید کردن مردم از دولت روحانی که از مدتها قبل کلید خورده است در چهار سال باقی مانده از دولت روحانی کامل خواهد شد. باید تاکید شود، تبدیل موافق به مخالف دور برگردان خطرناک و در تعارض آشکار با امنیت و منافع ملی قرار دارد، حال مدیری که چنین کاری می کند می خواهد هر ظاهر و هر ادعایی داشته باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0