نگاهی به انتخابات ریاست جمهوری دوره ی چهاردهم ؛

معجزه ی مشارکت هوشمندانه ی مردم ، انتخاب پزشکیان و شکست تندروها را قدر بدانیم

علی کریمی پاشاکی_ روزنامه نگار__سال ۲۰۰۲ مردم و احزاب فرانسه که از عملکرد ژاک شیراک ناراضی بودند در انتخابات با برنامه ریزی احزاب طوری حضور پیدا کردند که راست افراطی نتواند در انتخابات پیروز شود و انتخابات به دور دوم کشیده شد. در آن انتخابات مردم با حضور نسبی خود به ژاک شیراک گفتند که […]

علی کریمی پاشاکی_ روزنامه نگار__سال ۲۰۰۲ مردم و احزاب فرانسه که از عملکرد ژاک شیراک ناراضی بودند در انتخابات با برنامه ریزی احزاب طوری حضور پیدا کردند که راست افراطی نتواند در انتخابات پیروز شود و انتخابات به دور دوم کشیده شد.
در آن انتخابات مردم با حضور نسبی خود به ژاک شیراک گفتند که در حال حکمرانی مناسب نیست و ضرورت دارد تا روش های حکمرانی را تصحیح نماید و دولت وقت فرانسه این پیام ملت را دریافت و قول اصلاحات لازم را داد.
در مرحله ی دوم آن انتخابات مردم فرانسه با اکثریت بالا، هم قول و عذرخواهی ژاک شیراک را پذیرفتند و هم به راست افراطی و ژان ماری لوپن فرصت قدرت گرفتن ندادند.
رفتار سیاسی مردم فهیم ایران با حاکمیت در انتخابات ریاست جمهوری دوره ی چهاردهم در دور اول و دوم بی شباهت با آن رفتار سیاسی در سال ۲۰۰۲ در فرانسه نیست.
ایرانیان بار دیگر بلوغ سیاسی ضد خشونت و ضدنفرت افکنی شان را به هیأت حاکمه با انتخاب دکتر مسعود پزشکیان ،به عنوان رئیس‌جمهور نشان دادند و با رساندن نرخ مشارکت به حدود ۵۰ درصد ، فضای قابل قبولی را برای رئیس جمهور منتخب ایجاد کردند تا تندروها و بدخواهان داخلی و خارجی نتوانند از حربه ی‌ مشارکت پایین علیه منافع ملی ایران سواستفاده کنند.
انتخاب دکتر پزشکیان ، در واقع معجزه ی مشارکت تقریباً نیمی از ایرانیان واجد شرایط با علایق و سلایق مختلف سیاسی ،قومیتی، نژادی و زبانی بود و ضرورت دارد تا هم رئیس جمهور منتخب و محترم و هم دیگر عناصر حاکمیتی ،احزاب و جناح های سیاسی این فرصت مغتنم را برای انسجام و تأمین منافع ملی و بازگشت به روند توسعه ی ملی همه جانبه و همچنین تنش زدایی با
جامعه ی جهانی برای تقویت ،احیا و برقراری بسیاری از قراردادها و مناسبات بین‌المللی غنیمت بدانند و همچنین در داخل کشور نیز از نگاه خودی و غیر خودی به تمام ایرانیان پرهیز کرده و هیچ ایرانی را بر ایرانی دیگر ترجیح ندهد و به همه فرصت زندگی شرافتمندانه و منطقی داده شود و ایران برای تمام ایرانیان چه مخالف، چه معترض ، چه منتقد و چه موافق باشد.

از خطر تندروی و امتیاز ویژه خواهان هیچ وقت غفلت نشود

ترکتازی تندرو ها در داخل کشور چندین سال است علیه ارتباط و همگرایی ایران  و دنیا وارد میدان سیاست و حکمرانی شده‌ است. تیم تندرو ها ، در واقع تمام برنامه ریزی اش این بوده و هست که هرگونه رابطه ی معمولی ایران با دنیا را در پس شعار های خانمان برانداز عوام فریبانه،یا قطع و یا دچار مخاطرات جدی نماید.
با کمال تأسف در داخل کشور عده‌ای تندرو و مصون از هر گزندی در تلاش
هستند تا تمام مشکلاتی که خود و‌ همفکران شان در دولت های نهم و دهم و پس از آن به عنوان دولت درسایه در سال های اخیر ایجاد کرده‌اند را به گردن مذاکرات هسته‌ای و توافق برجام بیندازند.
اما آیا کسی هست که نداند مشکلات اصلی کشور از قبل از مذاکرات هسته‌ای و برجام و از دولت معجزه ی هزاره سوم یعنی دولت آقای احمدی نژاد شروع شده است!؟

تندروها وقتی که مشاهده کردند فواید خوب همان برجام کم رمق،ترامپ لمپن را از کاخ سفید اخراج کرد و طوری نتانیاهو و دیگر تندروها را در دنیا به انزوا انداخت که به هر قیمتی تلاش کرده و می کنند یا این توافق کم رمق را از بین ببرند و یا به نام خود سند بزنند!!.
در این زمانه ی سخت که زندگی ایرانیان با سختی و مشقات کمرشکن زیر بار تورم ، گرانی های لجام گسیخته و بی تدبیری برخی مدیران قرار دارد به نظر می‌رسد برخی در داخل ناخواسته یا خواسته تمایل دارند در زمین طراحی شده ی نتانیاهو و دیگر تندروهای دنیا…بازی کنند.
تندروهای داخلی بخوبی می دانند،ایران منزوی و تنها،آرزوی تل‌آویو و دیگر تندروهای دنیاست .
در سالهای گذشته همین برجام ناقص باعث شد تا اروپایی ها نگذارند که مکانیسم ماشه ی مورد تقاضای ترامپ عملیاتی شود. حتی حمایت حداقلی اروپایی ها و برخی کشورهای دیگر از ایران،نتانیاهو و برخی دیگر از مخالفان تندرو را عصبانی کرده بود .
اسرائیل و با کمال تأسف برخی در داخل کشور به هیچ عنوان نمی خواهند که تحریم های ظالمانه ی اعمال شده از بین برود،چون در صورت لغو تحریم ها ،در ایران رونق اقتصادی و ‌گشایش در زندگی مردم صورت خواهد گرفت و ایران به جامعه ی بین المللی و بازار مهم و اصلی سرمایه گذاری خارجی تبدیل خواهد شد ، این موضوع تمام تندروها اعم از داخلی و خارجی ایران را عصبانی کرده است و با کمال تأسف برخی تندرو مدعی در داخل در حال کمک به این دشمنان قسم خورده کشور هستند.

دوست و دشمن در این دنیا می داند که برجام دستاورد  بسیار بزرگی بوده است ولی تندروها و پایدارچی ها و عاشقان انجمن حجتیه و…در داخل کشور مشکلات جناحی،سیاسی،گروهی و مخالفت با فلان شخص را به دشمنی با برجام ختم کردند.
برجام  اگر به صورت همان نیم بند هم اجرا می شد و یا شود،بسیاری از گره ها و مشکلات اقتصادی کشور را به راحتی می توانست و می تواند حل و فصل کند.
اساساً همین که ترامپ،نتانیاهو و تندروها با برجام مخالف هستند،یعنی هدف گذاری های  برجام درست بوده است.
اتاق های فکر علیه ایران در تل‌آویو ونقاط دیگر دنیا،برنامه ریزی کرده اند, که می توان  بخشهایی را در ایران عصبانی کرد و ایران را وادار به واکنش غیرمتعارف نمود و بعد از واکنش احتمالی ایران،می توان واکنش جامعه ی جهانی را علیه ایران شوراند و متحد کرد،کاری که با وجود برجام و انجام پروتکل های مرتبط،برای آنان ممکن نبود و نیست.یکی می نویسد بندر حیفا را مورد تهاجم قرار دهیم و دیگری چیز دیگر می گوید و … .
قطعاً با این نوع عمل و نگرش،جامعه جهانی ما را تشویق نخواهند کرد و زمین بازی به نفع نتانیاهو و تندرو های دیگر عوض خواهد شد و ما برای آنها بازی خواهیم کرد. بیاد بیاورید در جریان اعدام شیخ نمر در عربستان  و حمله برخی به سفارت و کنسولگری عربستان در ایران  باعث شد داستان عوض شود و ما  متهم شویم و آنها مظلوم.

با حمایت از دکتر پزشکیان ، به تندروها و سیاست های خانمان برانداز آنان« نه بزرگ » بگوییم

 

هم اکنون ملت بزرگ ایران با انتخاب و حمایت از دکتر پزشکیان بعنوان رئیس جمهور دوره ی چهاردهم فرصت مغتنم تاریخی برای تامین زندگی شرافتمندانه برای تمام ایرانیان ایجاد کرده است اگر از این فرصت بزرگ تاریخی استفاده نکند ، باید در آینده به نسل‌های پیش رو پاسخگو باشد که چرا از فرصت های بوجود آمده بخوبی استفاده نکرده است.
راه و روش تندروها، راه ، روش و تفکر برنامه ای نیست که بتواند یا بخواهد ایران را از مشکلات رهایی بخشد و این ادعا مستند و مسبوق به سوابق کاری تندروها است.

تندروها از آن روزی که در ایران به قدرت رسیده‌اند تاکنون به غیر از عقب گرد و مشکلات در تمام حوزه‌ها ، هیچ دستآورد مثبتی برای ملک و ملت به ارمغان
نیاورده اند‌.

ایرانیان برای چندمین بار در دهه های گذشته یعنی از دوم خرداد سال ۱۳۷۶ و ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ و ۱۴۰۳ با انتخاب رئیس جمهور با آرای بالا ، قابل قبول و معنا دار ،هم به برخی زیاده خواهان داخلی و خارجی اعلام کرده‌اند که خواهان زندگی شرافتمندانه و همزیستی مسالمت آمیز با دنیا می باشند .

در ارتباط با چیدمان کابینه دولت پزشکیان ، برای چندمین بار اعلام می دارم باید در قبال دولت پزشکیان سیاست اتحاد و انتقاد داشته باشیم و از روند حرکت دولت چهاردهم و دکتر پزشکیان حمایت کنیم تا برنامه های ایشان عملیاتی شود و بتواند حداقل های مطالبات مردم را در روند اجرایی و تحقق قرار گیرد.
ما می توانیم و حق داریم نسبت به برخی از وزرای پیشنهادی از دکتر پزشکیان انتقاد و حتی اعتراض داشته باشیم ، ولی ضرورت دارد به دکتر پزشکیان و دولت مورد نظر ایشان فرصت دهیم تا شاید بتواند در تحقق مطالبات به حق مردم موفق گردد.

این قلم فرصت حضور جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان در پاستور را فرصتی در راستای تلاش برای تأمین زندگی شرافتمندانه برای ایرانیان و همزیستی مسالمت آمیز و تقویت سیاست تنش زدایی با دنیا می دانم و ضرورت دارد تا از آن بخوبی حمایت شود.
بایستی تا می توانیم رفتارهای ناپسند را اگر نمی‌توانیم فراموش کنیم ، حداقل ببخشیم تا ایران از تفرقه و تشتت و چند پارگی نجات یابد.