ناترازی ها هم دلایل ضعف مدیریتی دارد و هم عدم استفاده از ظرفیت های انرژی های تجدید پذیر و هم جولان مافیای سوخت های فسیلی
علی کریمی پاشاکی_ روزنامه نگار___قبل از انعقاد کلام ، لازم میدانم از زحمات تمامی تلاشگران صنعت برق اعم از بخش دولتی و خصوصی قدردانی نمایم و نسبت به اعمال سیاستهای غلط دولت ها در تولید او افزایش ناترازی در تولید و مصرف برق انتقاد نمایم.
وقتی دولت از طریق توانیر بیش از ۷۰ درصد ارزش فروش برق را در جیب خودش می گذارد.
از طرفی دیگر کمتر از ۳۰ درصد باقی مانده ی سهم نیروگاههای تولید برق از ارزش فروش برق ، نمی تواند هزینه های فراوان تولید برق را پوشش دهد،
نتیجه این می شود که سود تولید انرژی برق مستقیم به جیب دولت می رود و زیان آن برای نیروگاه های تولید کننده ی انرژی برق و صد البته گرانی و افزایش بهای برق را هم بایستی مصرف کنندگان با روش هایی که محاسبه می شود ، بپردازند.
با این وضعیت اسفبار و با توجه به وجود ناترازی ها در همه ی زمینه ها در تولید انرژی برق در ایران ، تقریباً هیچ سرمایه گذار بخش خصوصی جرأت نمی کند به سمت سرمایهگذاری در صنعت برق برود و یا با مجوز دولت و وزارت نیرو اقدام به تأسیس نیروگاه های مختلف برق کند.
در طی سنوات گذشته و اخیر صنعت برق سال به سال و روز به روز مستهلک تر و
ناترازتر شده و این ناترازی با سرعت و عمق بیشتر ادامه خواهد داشت.
در این ناترازی آشکار که در اثر ضعف مدیریتی و وجود تحریم های گوناگون که بر مردم و کشور تحمیل شده است ، می توان با اتخاذ سیاست های مدبرانه و متکی بر عزت، مصلحت و حکمت کشور را از چنبره ی تحریم های ویرانگر خلاص کرد و صنعت برق کشور را در تمام حوزهها چه حوزه ی برق آبی ، چه حوزه ی انرژیهای تجدیدپذیر و پاک و چه حتی در حوزه ی انرژیهای متکی به سوخت های فسیلی مدرن تر و کم آلوده تر کرد.
همچنین با توسل به تکنولوژی های مدرن در حوزه ی مصرف انرژی برق ، مصرف برق را در سازمانها و ادارات دولتی و عمومی و خصوصی و معابر شهرها و راههای مواصلاتی که به صورت بی رویه مصرف می شود با مصرف بهینه و علمی هم روشنایی را تامین کرد و هم از اتلاف انرژی برق جلوگیری نمود.
تا با مدیریت بهینه ی مصرف انرژی برق، لوازم خانگی مردم و آسانسور آپارتمان ها و تاسیسات مختلف که یکی یکی در حال آسیب دیدن هستند، در امان بمانند.
بایستی باور کنیم که تاکنون مدیریت منطقی نه در تولید انرژی برق و نه در مدیریت مصرف داشته ایم و گواه این ضعف و نقصان مدیریتی ، ناترازی رو به افزایش ناترازی تا به امروز به حدود ۱۸ هزار مگاوات برق و در صورت ادامه ی همین سیاست های بدون پشتوانه ی علمی و منطقی در دو یا سه سال پیش رو به مرز ۲۵ هزار مگاوات ناترازی در تولید و مصرف انرژی برق خواهیم رسید و این یعنی فاجعه!!.
لازم به ذکر است ،همهی این نابسامانی ها و کمبودها در اثر ضعف و نقصان مدیریتی ، عملکرد مافیای سوخت های فسیلی و کم توجهی و بی توجهی به انرژی هایی همچون انرژی خورشیدی و انرژی باد که در بدترین حالت می توانند ، ۵۰ هزار مگاوات و حتی بیشتر ، مشکل ناترازی موجود انرژی برق در کشور را مرتفع نمایند تا مردم ، تولید ، اشتغال و تولید ثروت و صنعت و خدمات در کشور از این همه ناترازی آسیب نبینند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0