نقاط قوت و ضعف مقاله رئيس‌ جمهور منتخب

يادداشت ويژه مديرمسئول__اولين مقاله دکتر پزشکيان که تحت عنوان «پيام من به جهان جديد» در رسانه‌ها منتشر شد، نقاط قوت و ضعف‌هائي دارد که قطعاً مورد توجه صاحبنظران قرار گرفته است. اشاره‌اي اجمالي به اين نقاط، احتمالاً براي خود رئيس‌ جمهور منتخب نيز مفيد و براي تنظيم سياست خارجي دولت ايشان مؤثر واقع خواهد شد. […]

يادداشت ويژه مديرمسئول__اولين مقاله دکتر پزشکيان که تحت عنوان «پيام من به جهان جديد» در رسانه‌ها منتشر شد، نقاط قوت و ضعف‌هائي دارد که قطعاً مورد توجه صاحبنظران قرار گرفته است. اشاره‌اي اجمالي به اين نقاط، احتمالاً براي خود رئيس‌ جمهور منتخب نيز مفيد و براي تنظيم سياست خارجي دولت ايشان مؤثر واقع خواهد شد.
از ميان نقاط قوت مقاله رئيس‌ جمهور منتخب، مي‌توان اعلام آمادگي براي تقويت روابط با اروپا و حل مشکلات با آمريکا را برجسته‌تر از بقيه دانست. در مرحله بعد، تصميم به تقويت روابط با کشورهاي منطقه و همينطور اعلام موضع شفاف در برابر رژيم صهيونيستي و حمايت از مردم فلسطين از نقاط قوت مقاله دکتر پزشکيان است. روح کلي اين مقاله که اعلام آمادگي براي تعامل با تمام کشورهاي جهان غير از رژيم نامشروع و نژادپرست صهيونيستي است و اينکه دولت وي صداقت را با صداقت پاسخ خواهد داد، قابل تقدير است و بايد آن را از نقاط مثبت و برجسته مقاله رئيس ‌جمهور منتخب دانست.
اين مقاله نقاط ضعفي هم دارد که در رأس آنها پررنگ شدن رابطه با چين و روسيه و تمجيد کم‌نظير از پيمان‌هاي درازمدت 25 ساله با چين و 20 ساله با روسيه است. لابد رئيس ‌جمهور منتخب مي‌دانند اين پيمان‌ها و بطور کلي زياده‌روي در تقويت روابط با اين دو کشور در سال‌هاي اخير از نقاط ضعف دولت‌هاي دوازدهم و سيزدهم بوده و همواره مورد انتقاد و اعتراض رسانه‌ها و صاحبنظران قرار داشته است. اين زياده‌روي‌ها موجب شد دولت‌هاي چين و روسيه درصدد سوء‌استفاده از موقعيت خود در قبال ايران برآيند و هرکدام چند بار در يکسال اخير به تماميت ارضي ايران دهن‌کجي نموده و از طريق هماوائي با شيوخ امارات و اربابان آنها جزاير سه‌گانه خليج فارس را که در تعلقشان به ايران ترديدي وجود ندارد، به قباله امارات سنجاق کنند. اين تخلف آشکار پکن و مسکو با اينکه مورد اعتراض رسانه‌ها و وزارت امور خارجه قرار گرفت دولت‌هاي چين و روسيه را نه‌تنها وادار نکرد درصدد جبران برآيند بلکه اين تخلف را تکرار هم کردند. با توجه به اين واقعيت تلخ، تأکيد غليظ بر تقويت روابط با اين دو کشور را نمي‌توان پذيرفت. آنچه قابل قبول است تأکيد بر سياست متوازن در روابط بين‌الملل و تنظيم روابط با کشورها براساس ميزان وفاداري آنها به منافع ملي ايران است.
نقطه ‌ضعف ديگر، نپرداختن به موضوع بسيار حساس افغانستان زير سلطه طالبان در مقاله رئيس ‌جمهور منتخب است. عده‌اي با در اختيار داشتن قدرت قاهره طي سال‌هاي اخير نوعي سياست انفعالي در مقابل حکومت خودخوانده طالبان که به هيچيک از اصول دموکراسي و حقوق بشر پاي‌بند نيست را به کشور ما تحميل کرده‌اند. خطر بزرگ حضور طالبان در رأس حکومت افغانستان براي ايران قابل انکار نيست. عجيب است که رئيس‌ جمهور منتخب اين خطر بزرگ را ناديده گرفته و در مقاله خود موضعي درباره آن نگرفته‌اند.
از ساير نقاط قوت و ضعف مقاله فعلاً صرفنظر مي‌کنيم و پرداختن به آنها را به بعد موکول می‌نمائیم و به دکتر پزشکيان يادآور مي‌شويم شما که در تبليغات انتخاباتيتان همواره بر ضرورت استفاده از کارشناسان در امور مختلف تأکيد مي‌کرديد، در اولين اقدام عملي‌تان که نوشتن مقاله بود فراموش کرديد از کارشناسان رسانه‌ها استفاده کنيد. همين مقاله نشان داد علاوه بر کارشناسان سياست خارجي، لازم است از کارشناسان رسانه‌اي هم مشورت بگيريد.
@JENewspaper