پشه آئدس مستقیما با چشم برای مردم قابل تشخیص نیست| مردم از بابت گزش نگرانی نداشته باشند
معاون علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه پشه آئدس مستقیما با چشم برای مردم قابل تشخیص نیست و حتما باید توسط اساتید حشرهشناسی تایید شود، خاطرنشان کرد: مردم از بابت گزش نگرانی نداشته باشند. دکتر سید محمود رضوانی، پشه آئدس را گونهای از بندپایان دانست که در بسیاری از نقاط دنیا دیده میشود و اظهار […]
معاون علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه پشه آئدس مستقیما با چشم برای مردم قابل تشخیص نیست و حتما باید توسط اساتید حشرهشناسی تایید شود، خاطرنشان کرد: مردم از بابت گزش نگرانی نداشته باشند.
دکتر سید محمود رضوانی، پشه آئدس را گونهای از بندپایان دانست که در بسیاری از نقاط دنیا دیده میشود و اظهار کرد: اخیرا این پشه در رشت و بندرانزلی نیز دیده شده و احتمال دیده شدن آن در سایر مناطق دور از ذهن نیست.
وی با اشاره به بیماریهای منتقله از ناقلین، افزود: مالاریا نمونهای از بیماریهای منتقله از ناقلین است که مردم با آن آشنایی دارند؛ این گروه از بیماریها توسط پشههای به خصوص منتقل میشوند، اما برای اینکه چرخه انتقال کامل شود به سه جزء اساسی نیاز دارند که جزء اول یک پشه ناقل بیماری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت وگوی خبری، جزء دوم را مخزن بیماری دانست که همان فرد بیمار آلوده به انگل یا ویروس است و تصریح کرد: جزء سوم نیز انسان سالم است و لذا برای شکل گیری این زنجیره، لازم است که پشه از فرد آلوده خون خواری داشته باشد و پس از گزش فرد دیگری، آلودگی را منتقل کند لذا تا زمانی که هز سه جزء کاملا محقق نشود، خطری مردم را تهدید نخواهد کرد.
رضوانی با بیان اینکه در حال حاضر پشه را شناسایی کردیم، اما به معنای انتقال بیماری نیست، گفت: بیماریهایی که توسط این گونه از پشهها منتقل میشوند، تاکنون در کشور ما دیده نشده است؛ البته در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا گزارش شده و لذا احتمال ورود آن را به کشور میدادیم و از چند سال گذشته اقدام به ایجاد ایستگاه حشرهشناسی در کلیه مبادی ورودی استانها از جمله گیلان کردیم و بررسیها در حال انجام است، البته طی روزهای اخیر این پشه در انزلی مشاهده شد.
وی مشاهده پشه را به معنی شیوع بیماری ندانست و یادآور شد: فقط پشه ناقل را شناسایی کردیم و هنوز بیماری وجود ندارد لذا مردم از نظر انتقال بیماری اطمینان خاطر داشته باشند، زیرا خطری آنان را تهدید نمیکند.
معاون علوم پزشکی گیلان، آب شفاف، کم حجم و ساکن را زیستگاه مناسبی برای تکثیر و تخم ریزی پشه آئدس دانست و تاکید کرد: گاهی یک تایر فرسوده حاوی آب باران یا یک قوطی کنسرو و حتی زیرگلدانی و سطل زیر کولر میتواند زیستگاه خوبی برای این پشه باشد لذا توصیه پیشگیرانه ما بهسازی محیط زندگی است، یعنی باید این زیستگاهها را از بین ببریم.
وی مدل دنیا برای پیشگیری از بیماری را ایجاد شهر پاکیزه دانست و بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با مهپاشی و سمپاشی به دنبال کاهش وفور پشه است تا شانس گزش را به حداقل برسانیم؛ همزمان باید بهسازی محیط و پاکیزهسازی شهر مورد توجه قرار گیرد؛ قطعا مردم با از بین بردن زیستگاه ها، نقش مهمی در کاهش وفور پشه دارند.
رضوانی با بیان اینکه پشه آئدس مستقیما با چشم برای مردم قابل تشخیص نیست و حتما باید توسط اساتید حشرهشناسی تایید شود، خاطرنشان کرد: مردم از بابت گزش نگرانی نداشته باشند و نیازی به مراجعه به مراکز درمانی نیست؛ البته برای در امان بودن از گزش میتوان مناطق باز بدن را مورد پوشش قرار داد؛ همچنین مراکز بهداشت شهری و روستایی آماده پاسخگویی به سوالات و ابهامات مردم است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0