چرا برخی مدعیان، گرانی،فقر،بیکاری،تورم بالا در دولت سیزدهم را ندیده و نمی بینند ولی در دولت آقای خاتمی و آقای روحانی چند برابر می دیدند؟!/ ضرورت برقراری ارتباط های دیپلماتیک مؤثر سیاسی ،اقتصادی و فرهنگی با دنیا البته با عزت، حکمت و مصلحت توسط دولت چهاردهم
در ابتدا مایلم بدانم که چرا بعد از گذشت سه سال از عمر دولت مرحوم رییسی( رضوان الله )نه تنها اوضاع به مانند آخرین روز های دولت آقای روحانی نبوده و نیست ،بلکه به گواه واقعیت ها و آمار و وضعیت زندگی مردم ،اوضاع جامعه به مراتب خیلی وخیم تر و حتی کمترین علایم بهبودی را نشان نمیدهد و روز به روز تورم،گرانی،فاصله طبقاتی بدتر و عمیقتر میشود و جالبتر این است برخی مدعیان که میخواستند بعد سرکار آمدن دولت سیزدهم ایران را گلستان کنند !!!،حال نه تنها از دولت سیزدهم انتقاد نکرده و نمی کنند ،بلکه به هر روشی در حال توجیه وضعیت اسفبار ملک و ملت هستند و جالبتر اینکه دولت سیزدهم را بسیار موفق می دانند!!
در حالی که زندگی مردم با صراحت میگوید ما در بدترین شرایط در ۴۴ سال گذشته قرار داریم!.
مدعیان انقلابی معتقد بودند ،تحریم ها بهانه است ،دولت آقای روحانی را ضعیف می دانستند ، اما خودشان خودشان اعلام کرده و می کنند که تحریم ها اجازه نمی دهد تا اوضاع کشور و زندگی مردم را ساماندهی کنند!؟
چطور در دولت آقای روحانی اشکال از مدیریت ایشان بود ،ولی در دولت سیزدهم که مورد حمایت تندرو ها و تمامیت خواهان بوده و هست،، علت اصلی مشکلات موجود ،تحریم ها هستند ؟!
این عیناً و عملاً ،استاندارد سازی دوگانه و حتی چندگانه از یک موضوع می باشد و این روش تندرو ها با گذشت زمان بر ضد خودش تبدیل شده است، بقول ضرب المثل معروف «« یک بام و دو هوا»»!!! .
نتایج این استاندارد سازی های دوگانه و چند گانه را در انتخابات دوره ی چهاردهم ریاست جمهوری کاملاً مشاهده شد.
صد البته دولت دوم روحانی هم صددرصد نمره ی قبولی نگرفت.
همه مشکلات اعم از تحریم، ترامپ، کرونا و … را قبول داریم اما باید بپذیریم که دولت آقای روحانی ،در بسیاری از مراحل در موقعیت انفعال قرار داشت و نتوانست از شوک خروج آمریکا از برجام خارج شود. برخلاف این نگاه آقای روحانی اعتقاد داشت به وعدههایش عمل کرده است، ولی بسیار از شعارهای انتخاباتی آقای روحانی روی زمین ماند و حتی آقای روحانی به سمتشان هم نرفت، چه برسد به اینکه به آنها عمل کرده باشد.
در این میان اما برخورد مخالفان دولت آقای روحانی و موافقان دولت سیزدهم، با شرایط کشور بسیار جالب است. به طور مثال آیتالله علمالهدی امام جمعه مشهد در یکی از خطبههای نماز جمعه این شهر در دولت آقای روحانی گفته بود:
« متأسفانه شاهدیم که هر سال شب عید قدرت خرید مردم کاهش پیدا میکند و مردم از وضعیت حداقلی نیز برخوردار نیستند و در این آغاز سال جدید در برابر زن و فرزند خود احساس سرافکندگی میکنند.»
این سخنان آقای علمالهدی کاملا درست بود. متاسفانه وضعیت معیشتی مردم به شدت وخیم بود و بسیاری از سرپرستان خانوادهها نمیتوانستند ماه را چگونه به آخر برسانند !.
اما همین امام جمعه محترم مشهد هم در زمان آقای احمدینژاد و هم در دولت سیزدهم ، که وضع زندگی مردم بسیار اسفبار و غمناک بود و هست ،بطوریکه فقر،گرانی،تورم،بیکاری به اوج خود رسیده ،توصیه های جالبی به مردم کرده بود و
می کند!!.
آقای علم الهدی در سال ۱۳۹۱ در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد از همین تریبون که آقای روحانی را آماج حملات خود قرار میدهد، فرموده بودند:
« اگر مرغ در دسترس نيست آن را با يك ماده پروتئيني ديگر جايگزين كنيد. مشهديها مگر اشكنه پياز داغ را يادتان رفته و آن زندگي را فراموش كردهايد؛ مگر قرار است برنامه همان باشد كه قبلاً بوده است.»
و یا در دوره ی دولت سیزدهم می گویند:
مسائل و مشکلات اقتصادی همیشه وجود داشته و دارد و مردم بایستی مشکلات را تحمل کنند!!!!
این سخنان نشان میدهد که اگر دوستان و همفکران آقایان تندرو و تمامیت خواه، سر کار باشند، میشوند شرایط اقتصادی بد و اسفبار را تحمل کرد و اشکنه خورد!؟, اما اگر آقای خاتمی( که موفق ترین دولت پس از انقلاب بود) دولت را هدایت کرد و یا آقای روحانی قدرت اجرایی را در دست داشته باشند، باید از وضع مردم شکایت کنیم و فریاد سر دهیم که واسلاما که مردم مرغ ندارند که بخورند کار ندارند،تورم بالاست و….!!؟!
جالب اینجاست ،همه ی آنهایی که این روزها ( دولت سیزدهم)از عزت در سیاست خارجی حرف میزنند و میگویند در دولت آقای روحانی عزت کشور زیر پا گذاشته شده است، وقتی سعید جلیلی در دوره ی آقای احمدینژاد به ترکیه رفته بود تا با اردوغان دیدار کند و نخست وزیر آن روز ترکیه حاضر نشد به استقبال او بیاید و دبیر شورای عالی امنیت ملی چند لحظهای جلوی در ایستاد تا بالاخره با پیامهای ارسالی وارد ساختمان شد بدون اینکه هیچ استقبال رسمی از او صورت بگیرد، و یا ولادیمیر پوتین با مرحوم رئیسی آن برخورد سرد و فاصله دار را کردند بدون استقبال رسمی، سکوت کردند!!.
اگر همین اتفاق برای معاونِ،معاون و حتی یک کنسول و یا کارمند وزارت خارجه دولت آقای خاتمی و یا دولت آقای روحانی اتفاق میافتاد، کفن پوشان به خیابان میآمدند و فریاد سر میدادند که چه نشستهاید که عزت کشور به تاراج رفت!!.
متاسفانه سیاسی بازی سکه رایج تمامیت خواهان و تندروها در ایران شده است و شک نکیند همه آنهایی که در مجالس نهم، دهم و یازدهم مذاکره را دام شیطان برای ایران میدانستند، بعد از انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری در ایران و پیروزی یکی از خودشان، آغوششان را برای مذاکره باز کردند و خواهان احیای برجام شدند، چون خوب میدانند بدون دوستی با جهان نمیشود، به ثبات اقتصادی رسید. البته چون با استراتژی روسها پیش رفتند تاکنون به موفقیت نرسیده اند، زیرا روسها با هر گشایشی در اقتصاد و مناسبات بینالمللی ایران مخالفت بوده و خواهند بود.
از نظر تمامیت خواهان و تندروها ،مذاکره خوب است اما اگر یک اصولگرا و به اصطلاح انقلابی آن را انجام دهد و لاغیر.
ضرورت برقراری ارتباط های دیپلماتیک مؤثر سیاسی ،اقتصادی و فرهنگی با دنیا البته با عزت، حکمت و مصلحت توسط دولت چهاردهم
دولت چهاردهم و آقای پزشکیان با توجه به استراتژی عزت ، حکمت و مصلحت با بکارگیری نیروهای توانمند ، متخصص و متعهد در وزارت امور خارجه و در سطح کشور با وجود فرهیختگانی همچون دکتر ظریف و…باید تمام تلاش شان را با هماهنگی لازم با مقام رهبری و سایر تصمیم سازان و تصمیم گیران برای بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با جهان پیرامونی بکار گیرند تا وضعیت کشور در نقطه ای که در آن گرفتار شده است ، خلاص شود و به رونق اقتصادی و ارتباطی همه جانبه با حفظ و تأمین منافع ملی به غیر از رژیم آپارتاید و جنایتکار اسرائیل ، تقریباً با تمام کشورهای دنیا روابط مؤثر دیپلماتیک، اقتصادی ، تجاری و فرهنگی گسترده داشته باشد.
این تنها راه برون رفت از وضعیت نامطلوب کشور می باشد.بایستی مدیریت کشور را از حلقه افکار خطرناک و تندروانه خلاص کرد.ملت هوشیار و فهیم ایران در انتخابات چهاردهمین دوره ی ریاست جمهوری این مهم را بخوبی تشخیص دادند و به روش تندروانه و بی برنامه و بنیان افکن برای مدیریت کشور « نه» گفتند.
دولت چهاردهم بایستی این فرصت را مغتنم بشمارد و با هماهنگی با مقام رهبری و نیروهای انسانی توانمند ، دلسوز و با عزت نفس ، گام برون رفت کشور از وضعیت نامناسب کنونی را محکم بر دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0