چرا مدیریت ناموفق در اداره ی کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان همچنان ادامه دارد ؟!
علی کریمی پاشاکی__ روزنامه نگار__ابتدا لازم میدانم یاد آوری کنم که عملاً اثبات شد که هر متخصص در هر رشته و رسته ای نمی تواند مدیر خوبی برای آن مجموعه باشد. آقای دکتر جهانی در زمینه ی میراث فرهنگی ، تحصیلات ،تخصص و تجربه کار سالیان متمادی دارد و از دانش بالایی در زمینه ی میراث فرهنگی برخوردار است و می تواند در مراکز آموزش عالی و تحقیقات و پژوهشهای باستان شناسی و اتاق های فکر در این زمینه اثر گذاری بسیار فراوانی داشته باشد.
ولی عملاً چه ایشان و مدیران پیش از ایشان اثبات کرده اند که نتوانستند در مدیریت بهینه و اثرگذار میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی موفق باشند!!.
حال سوال اساسی این است که چرا اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان در یکی از استانهای مستعد در زمینه ی قدمت تاریخی و میراث فرهنگی و قابلیت ها و پتانسیل های عظیم گردشگری تاکنون نه تنها در دوره ی کنونی ،بلکه در دوره های مدیریتی سابق و…. نیز نتوانسته کارنامه ی قابل دفاعی داشته باشد ؟!.
چرا این مجموعه ی مستعد که از سرمایه ی عظیم تاریخی و جغرافیایی استان گیلان ،نتوانسته بر اقتصاد ،جامعه و فرهنگ گیلان موفقیت تاثیرگذاری مثبت داشته باشد!؟.
جناب آقای دکتر جهانی ، ممکن است ،متخصص خوبی در زمینه ی میراث فرهنگی و باستان شناسی می باشد ،اما نشان داده است همانند برخی مدیران کل سالهای اخیر و گذشته که مدیر مؤثری برای مجموعه ی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان نبوده و نیست ،همانطور که برخی مدیران پیش از وی نبودند و با رابطه و وابستگی به اهرم های قدرت در گیلان و پایتخت بر مدیریت میراث فرهنگی و گردشگری گیلان تکیه زده بودند.
به نظر می رسد ، آقای جهانی علاوه بر عدم اشرافیت مدیریتی در حوزه ی تخصصی شان یعنی میراث فرهنگی و باستان شناسی ،که عملاً با رد یا تعلیق و یا تأخیر بسیار، پروژه ی ثبت جهانی مختلف که خود به اندازه ی کافی شهرت بین المللی و جهانی دارند و سایر اقدامات ناموفق در استان گیلان در زمینه ی میراث فرهنگی ، نتوانسته اند در این حوزه موفقیت نسبی داشته باشند!.
حوزه ی فراموش شده ی گردشگری
در ارتباط با حوزه ی گردشگری هم به نظر می رسد اوضاع چنان بهم ریخته و از نابسامانی مدیریتی و چند گانه ای در سیاست گذاری و اجرایی رنج می برد بطوریکه هر کسی برای خودش و اهداف خودش دستورالعمل ،بخشنامه و….صادر می کند.!
با توجه به اهمیت استان گیلان به علت وجود اقلیم مساعد و مورد قبول میلیون ها گردشگر داخلی و حتی از کشور های عربی حوزه ی خلیج فارس و کشور های دیگر و هجوم گردشگران ،مسافران و توریست ها،در این زمینه هم حوزه ی گردشگری نتوانسته است در تولید ثروت و ایجاد اشتغال نقش تاثیرگذاری حداقلی داشته باشد، بطوریکه در این حوزه تولید ثروت و ایجاد اشتغال در ضعیف ترین سطح قرار دارد!.
مدیریت در اداره ی کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان اثبات میکند که هر انسان متخصص در هر رشته ، لزوماً نمی تواند مدیر موفقی باشد ،اگر چنین بود علمای دانش و علم بدنبال ایجاد رشته ای بنام مدیریت در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نمی رفتند.
پس باید به مدیریت نگاه حرفه ای تری داشت.
علی ایحال ، به نظر می رسد ، وزیر محترم میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ضرورت دارد تا در قبال تحرک و پویایی مجموعه اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان مسئولیت اخلاقی و حرفه ای دارند تا به تغییرات کیفی مدیریت ارشد این مجموعه در گیلان که دچار روزمره گری مفرط شده است ،حساسیت بیشتری داشته باشند و با گماردن سکان مدیریت این مجموعه ی مهم به مدیری توانمند مشکلات موجود را به حداقل برسانند .
چرا بوی تغییر در این اداره کل به مشام نمی رسد تا شاید حسن خانی بر این همه ناکامی در این حوزه در استان گیلان باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0