تیم جلیلی و تندروها در مقابل تیم رییسی

دکتر حسن روحانی،رئیس جمهور سابق ایران در سال ۱۳۹۲ در ایام انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفته بود: با مذاکره ی مستقیم با آمریکا،راحت تر می توانیم به توافق برسیم. او در نظر داشت که به طور مستقیم با رئیس جمهور آمریکا گفت و گو کند،زیرا که در این سالها هر کجا که آمریکا در مذاکرات […]

دکتر حسن روحانی،رئیس جمهور سابق ایران در سال ۱۳۹۲ در ایام انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفته بود:
با مذاکره ی مستقیم با آمریکا،راحت تر می توانیم به توافق برسیم.
او در نظر داشت که به طور مستقیم با رئیس جمهور آمریکا گفت و گو کند،زیرا که در این سالها هر کجا که آمریکا در مذاکرات پشت پرده و یا مذاکرات مستقیم راضی نبود،دیگر قدرت ها و کشورهای جهان نیز نتوانستند برای ما کاری بکنند.
نمونه ی بارز آن راه اندازی کانال مالی برای پشتیبانی تجارت با ایران موسوم به «انیستکس» بود که توسط انگلستان،فرانسه و آلمان بعنوان سه کشور قدرتمند اقتصادی اروپا راه اندازی شد اما چون آمریکا راضی نبود ،پس از چند مدت ،تقریبا این کانال هیچ دستاوردی برای ایران نداشت. چون این اقدام حق دلالی برای هیچ کشوری نداشت و ممالک اروپایی در گیر ، چین و روسیه در این فرآیند ،سهم دلالی می خواستند.
این موضوع اثبات کرد ،عملا مذاکرات غیرمستقیم وقت تلف کردن است و آمریکایی ها اثبات کردند که بقول معروف در مذاکرات هسته‌ای همه کاره اند،پس اگر با آمریکایی‌ها اصطلاحاً مستقیم ببندیم، راحت تر خواهیم بود تا اینکه به سراغ اروپایی ها ،چین،روسیه و دیگر واسطه ها و دلال ها برویم.
وقتی با کسی که ادعای کدخدایی دنیا را دارد،نمی بندیم و مذاکره مستقیم نمی کنیم،عملا ظلم بر کشور در مناسبات بین المللی مضاعف تر میشود و دیگران هم عملاً نه توانستند و نه می توانند برای ما کاری بکنند.
برای نمونه آمریکایی ها، دو کشتی های حامل بنزین مان را با قلدری تمام توقیف و بنزین آن را به فروش رساندند و خرج بنیادی بنام قربانیان تروریسم کردند، در این ارتباط هیچ کشوری اعم از اروپایی ها،چین ،روسیه و دیگران نه به داد ما رسیدند و نه به نفع ما اعلام موضع کردند!!.
این در حالی است که براساس توافق برجام،ما دیگر تحت تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد نیستیم، ولی چون آمریکایی ها از توافق برجام راضی نبوده و نیستند،فشار بر ایران را روز به روز بیشتر کرده و می کنند و دیگر کشورهای دنیا اعم از دوست و غیر دوست ،این همه ظلم را مشاهده می کنند ،ولی عکس العملی برای تامین منافع ملی ما انجام نداده و نمی دهند!!.
توافق برد_برد و مذاکره ی مستقیم با آمریکا بهتر از ادامه ی تحریم ها و افزایش غنی سازی

هم اکنون در یک فرصت تاریخی دیگر، طرفین توافق برجام تصمیم دارند ،دو باره با هم ادامه دهند.برای همه روشن است که آمریکا هم از برجام بیرون رفته و هم میز مذاکرات را ترک کرده است ،پس ابتدا باید گام های اولیه ی مثبت را برای بازگشت به برجام را تسهیل کند و به تعهداتش ذیل برجام عمل نماید و ابتدا به ساکن تحریم های وضع شده را خنثی کند تا بتوان توافق برد _ برد برجام را زنده نگهداشت.
علی ایحال،این قلم باور دارد که درخواست ایران برای بازگشت آمریکا به توافق برجام و قانون،کاملا منطقی و درست می باشد و همچنین آمریکایی ها تمام تحریم های وضع شده توسط دولت ترامپ را بردارند تا عملاً فرآیند گفت و گوی مستقیم بین دولت های ایران و آمریکا شکل بگیرد،به عبارتی دیگر تحریم ها لغو گردد و فرآیند افزایش غنی سازی اورانیوم نیز متوقف شود و تمام اعمال تندروانه متوقف گردد.
تقابل تیم جلیلی و تندرو ها با تیم رییسی برای عدم موفقیت مذاکرات هسته‌ای

در این ارتباط در سایه ی عمل همه جانبه به توافق مهم و تاریخ ساز برجام می توان دوباره توافق کرد و رابطه ی دو دولت روندی معمولی در یک بازه ی زمانی نه چندان طولانی مدت به خود بگیرد تا احتمالا در آینده تفاهم و یا در فرایند ترک مخاصمه کامل قرار گیرند.
در این فضا با توجه به همراهی اروپایی ها با آمریکا و همچنین بازی دولت های چین و روسیه با کارت ایران برای تامین منافع خود از دو طرف اصلی مذاکرات هسته‌ای و کم توجهی به منافع ملی ایرانیان و همچنین با عنایت به این موضوع که آمریکا در موارد فراوانی به ما زور گفته و می گوید، ضرورت دارد با همبستگی و انسجام ملی در داخل کشور و با حمایت از موفقیت مذاکرات هسته‌ای و محکوم کردن کارشکنی‌های تیم جلیلی و تندرو ها علیه دولت آقای رییسی، بخاطر تامین منافع ملی کشور،این موضوع یعنی حمایت از موفقیت مذاکرات هسته‌ای در داخل کشور جدی گرفته شود.
همچنین کارشکنی‌های تیم جلیلی و تندرو ها برای شکست مذاکرات هسته‌ای نه تنها در چارچوب تامین منافع ملی نیست بلکه برعکس تامین کننده ی منافع تمام دشمنان ایران در خارج از کشور از جمله اسراییل و دیگر تندرو ها می باشد.اینکه برخی در داخل کشور تلاش می‌کنند تا برند شکست مذاکرات هسته‌ای بنام شان ثبت شود در زمره ی بدترین اعمال می تواند باشد تا منافع ملی متضرر گردد و دردناکتر می باشد که حامیان تندرو شکست مذاکرات هسته‌ای خود را بزرگترین و بهترین مدافعان منافع ملی و مردم قلمداد می کنند!!!
صاحب نظران معتقدند با توجه به نقد های جدی که به برخی سیاست های داخلی و خارجی دولت آقای رییسی دارند،ولی در ارتباط با موضوع مهم مذاکرات هسته‌ای ضرورت دارد مورد حمایت قرار گیرد تا برجام دوباره احیاء شود تا بتواند در ساماندهی امور کشور تاثیرات انکار ناپذیر خود را نشان دهد و زندگی ایرانیان به روال عادی باز گردد.در ضمن آنانی که شعار می دهند تحریم ها و برجام بی اثر می باشند ،خود بهتر از تاثیرات منفی تحریم ها و اثرات مثبت برجام بر زندگی ایرانیان اطلاع دارند.
علی کریمی پاشاکی __روزنامه نگار