سندرم دیدن شدن توسط برخی شایعه ی دخالت نماینده ی محترم شهرستان های رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی در ماجرای انتصاب فرماندار شهرستان رودسر چقدر صحت دارد؟

بجای دخالت در عزل و نصب مدیران دستگاه‌های اجرایی به قانون گذاری مفید و نظارت دقیق بر قانون تمرکز کنید!!

لطفاً اصل تفکیک قوا را بنا بفرموده رهبر انقلاب رعایت کنید

علی کریمی پاشاکی ــ روزنامه نگار_قبل از انعقاد کلام ، اعلام می نمایم ،شنیده های غیر رسمی حکایت دارد که نماینده ی محترم مردم شهرستان های رودسر و املش با برخی افراد ذی نفوذ دیگر در ماجرای طولانی شدن حکم قطعی انتصاب دکتر امیر مرادی ، سرپرست کنونی فرمانداری شهرستان رودسر دخالت دارند و با تحت فشار قرار دادن مقامات ذیربط در وزارت کشور در نظر دارند تا با این روش در کار قوه ی مجریه دخالت کنند.

این در حالی است که دکتر مرادی در دولت سیزدهم که مورد حمایت نماینده‌ی محترم شهرستان های رودسر و املش بود ، مدیر کل بحران استانداری دوران آقای دکتر عباسی استاندار سابق گیلان بود و بطور نسبی مدیریت موفق و قابل قبولی از خود بروز داده بود و هم اکنون نیز در فرمانداری شهرستان رودسر مدیریت اجرایی قابل دفاعی دارد ، بطوری که هم در قشر های مختلف و هم سایر مدیران شهرستان و استان از حضور ایشان در شهرستان رودسر راضی هستند.

 

 

و اما بعد….

 

 

برخی مسئولان سال‌هاست، و در صدر آن‌ها برخی نمایندگان مجلس ، رفتار جالبی در پیش گرفته‌اند.

اولاً به نظر می رسد برخی نمایندگان مجلس وظیفه ی اصلی خود یعنی قانونگذاری مفید و استاندارد و همچنین نظارت دقیق بر اجرای قانون را به عنوان حاشیه وظیفه ی نمایندگی و دخالت در عزل و نصب مدیران دستگاه‌های اجرایی در سطوح ارشد ، میانی و حتی در سطح کارمند را وظیفه ی اصلی کرده‌اند!! و در ادامه با این روش ، جالب است ، خودشان اولین مخالفان عملکرد مدیران دستگاه‌های اجرایی می شوند و خواستار توضیح وزیر و احیانا استیضاح! وزیر می گردند!.

این رفتارهای پوپولیستی برخی نمایندگان محترم مجلس ، تبدیل به یک روش شده است که تبعات منفی و هزینه های بسیاری را تاکنون برای کشور ببار آورده است!!.

 

جالب اینجاست که مردم به نمایندگان مجلس رأی اعتماد داده‌اند تا در درون مجلس با ریل گذاری صحیح و تصویب قوانین مفید و نظارت ، راه و روش استاندارد را به دولت نشان دهند ، ولی با کمال تأسف برخی از نمایندگان مجلس ضمن انجام ندادن صحیح ‌وظیفه حرفه ای خود، از مردم عادی نسبت به عملکرد دولت معترض ترند!! .

دولت موظف است تا مجری مصوبات نمایندگان مجلس باشد و عموماً دولتها همین کار را انجام می دهند ، پس چرا نمایندگان مجلس نسبت به عملکرد دولت ها همیشه ناراضی و مخالفند ؟!.

آیا یکی از دلایل مهم این مخالفت های نمایندگان مجلس با دولت، ریل گذاری نامناسب و تصویب قوانین غیر استاندارد توسط مجلس نیست ؟!

 

آیا عدم اجرای هزاران قانون تصویب شده توسط مجلس ، بخاطر عدم کار کارکاشناسانه در تصویب قوانین نیست!؟

 

مجلس شورای اسلامی محل اصلی عیب یابی برنامه ریزی و تصویب قوانین راهگشا برای دستگاههای اجرایی و سایر دستگاه ها می باشد و همچنین نظارت بر اجرای دقیق آن قوانین و برنامه ها، حال چرا دولت ها در اجرای بخشی از قوانین با مشکل مواجه هستند ؟

 

پاسخ می تواند دو حالت داشته باشد ،

۱ـ برخی مدیران دولت ضعیف هستند

۲ـ برخی قوانین و برنامه های مصوب مجلس شورای اسلامی غیر کارشناسانه و غیر استاندارد می باشند.

 

به نظر می رسد برخی نمایندگان مجلس در فضای «پوپولیسم نو» می گویند:

«تو درد بکش، من هم داد می‌کشم» .

 

در مثل مناقشه نیست ، مجبورم حکایتی از نوع رفتار برخی نمایندگان محترم مجلس را یادآوری نمایم ؛

 

بیماری را تصور کنید که از شکستگی استخوان، ضرب‌خوردگی شدید، عفونت و درد شدید دندان، یا آپاندیس نیازمند مراقبت و عمل ــ درمانی، به پزشک مراجعه کرده است. پزشک هم دست می‌گذارد روی عضوی که شدید درد می‌کند، فشار می‌دهد، به بیمار هم می‌گوید این‌جا بیمارستان است و باید آرامش را حفظ کرد؛

هیس، سر و صدا نکن؛

اما خودش داد می‌کشد.

بیمار در چنین حالتی حتماً می‌گوید پزشک‌جان، من دردم می‌آید، تو چرا داد می‌کشی؟

داد کشیدن را خودم بلدم؛ شما متخصص این وضعیت هستید و راهکار را بهتری بلدید ؟

پزشک هم می‌گوید:

من دارم داد می‌کشم که بقیه بفهمند تو وضعیت اورژانسی داری و باید رسیدگی‌ کنند؛ من دارم جلب توجه می‌کنم.

 

حال بیمار و پزشک، دقیقاً حال برخی مدیران و نمایندگان مجلس در این روزها است.

مردم درد می‌کشند آن‌ها هم داد می‌کشند. آن‌ها مثل پزشک داستان ما، موافق حق داد کشیدن خود مردم نیستند، خودشان از طرف مردم داد می‌کشند.

آن‌ها جلب توجه می‌کنند. آن‌ها با داد کشیدن بیماری «سندروم دیده شدن» را تسکین می‌دهند.

آن‌ها چیزی درباره علت درد نخوانده‌اند و حتی یافته‌ها و دانسته‌های دیگران درباره بیماری را هم نمی‌خوانند.

نمایندگانی که چپ و راست به گرانی ها ، تورم ، بیکاری و وضعیت نامطلوب زندگی معیشتی و قیمت بالای خودروهای ایرانی و وضعیت بهداشت و درمان دولتی حمله می‌کنند، با اطمینان می‌شود گفت گزارش های کارشناسی را نخوانده‌اند، حتی در سخنان‌ شان یک کلمه به چنین گزارشی اشاره نمی‌کنند، جرأت ندارند حتی خواستار انتشار عمومی آن بشوند. مسأله‌ شان درد گرانی ، تورم بالا ، بیکاری و وضعیت نامطلوب زندگی معیشتی مردم و فروش گران‌قیمت خودروهای بی کیفیت داخلی ، وضعیت بهداشت و درمان دولتی نیست، آن‌ها فقط داد می‌کشند.پوپولیسم_نو (خیلی هم نو نیست، الان شدید شده)، دنبال «سیاست جَزَع و فَزَع» برای جلب توجه است؛ هیچ چیز در چنته ندارد؛ داد می‌کشد و هر قدر صدایش بلندتر می‌شود، تهی و پوک بودنش بیشتر آشکار می‌شود؛ هیچ چیز درباره علت نمی‌گوید، یک خط راهبرد حرکت به سمت حل مسأله در آن نیست؛ فقط داد می‌کشد.

 

رفتار «تو درد بکش من هم داد می‌کشم»

پرتناقض هم هست. عاملان چنین رفتاری در همان حال که طرح می‌دهند تا فضای مجازی را تخته کنند، نان‌ شان هم در بقای فضای مجازی است.

آ‌نها کاملاً آگاه هستند که آن بلندگویی که دادشان را به گوش خلایق می‌رساند همین فضای مجازی است.

جملات‌ و سخنان‌‌شان را کوتاه طراحی می‌کنند که در یک دقیقه فیلم قابل انتشار در اینستاگرام یا کلمات محدود توئیتر بتوان جا داد.

 

پوپولیسم نو، یک بام و دو هواست . طرح برای بستن فضای مجازی می‌دهد تا قدرت حاکمه خوشش آید، و حواست به دوربین و کارگردانی داد کشیدن هم هست تا جلب توجه کنند!؛

اما از نوشتن دو خط یادداشت سیاستی علت‌ شناسانه در روزنامه و مطبوعات و سایت ها عاجزند، تو فقط داد می‌کشی؛ درباره فرآیند، سازوکار، علت، کنشگر، گزینه‌ها و سیاست‌های منجر به عفونت، شکستگی، پارگی و ضرب‌خوردگی چیزی نگو؛ نه سوادش را داری نه جرأتش را ؛ فشارش به بقیه می‌آید اما تو فقط داد بکش تا معلوم شود چقدر

درد شناسی!!!.

 

 

سخنی با برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی

 

 

آقایان و خانم‌های دادکش، داد کشیدن را مردم خودشان بلدند؛ شما اگر درباره منشأ، فرآیندها، نیروها، اندیشه‌ها، گزاره‌ها، گزینه‌ها، سیاست‌ها، اقدامات و برنامه‌های منجر به بروز درد، چیزی فراتر از کلیات ابوالبقا بلدید، غیر از تکرار واژه‌های کلیشه‌ای, اگر راهکاری در سر دارید، بنویس؛ داد نزنید.

شما را برای داد کشیدن و جلب توجه کردن، انتخاب نکرده‌اند یا بر کاری نگمارده‌اند، شما بزرگواران را برای حل مشکلات عدیده ی مردم و جامعه به مجلس شورای اسلامی فرستاده اند ، لطفاً به وظایف حرفه ای ، قانونی و اخلاقی تان بیشتر بپردازید و کمتر هم داد بزنید و هم در عزل و نصب مدیران دستگاه‌های اجرایی دخالت کنید!!.

 

 

ایام عزت مستدام