آیا رهبر سوم در دوره حیات رهبر فعلی طبق اصل ۱۱۱ قانون اساسی تعیین خواهد شد؟

علی نظری سردبیر مستقل آنلاین_🔻چند روزی است که مسئله جانشینی آیت الله خامنه‌ای در رسانه های داخلی مورد بحث قرار گرفته است. ♦️ماجرا اینگونه شروع شد که «ابوالحسن مهدوی» امام جمعه موقت اصفهان، از دیدار اعضای خبرگان با رهبری  نقل کرده و ضمن آن گفته است: کمیسیونی «محرمانه» متشکل از اعضای این مجلس، سه نفر […]

علی نظری سردبیر مستقل آنلاین_🔻چند روزی است که مسئله جانشینی آیت الله خامنه‌ای در رسانه های داخلی مورد بحث قرار گرفته است.
♦️ماجرا اینگونه شروع شد که «ابوالحسن مهدوی» امام جمعه موقت اصفهان، از دیدار اعضای خبرگان با رهبری  نقل کرده و ضمن آن گفته است: کمیسیونی «محرمانه» متشکل از اعضای این مجلس، سه نفر را برای گزینه رهبری پس از درگذشت آقای خامنه‌ای «شناسایی و اولویت‌بندی» کرده‌اند.
نشر این خبر بهانه‌ای شد برای مرور آنچه این روزها در صحن مجلس خبرگان می‌گذرد و شایعات و نقل قول‌هایی از پروسه انتخاب رهبر سوم جمهوری اسلامی در هر کوی و برزن جامعه شنیده می‌شود.

♦️مهم‌ترین نقل قول از یک چهره با سابقه و وفادار نظام از بلوک(مصاحبه) است که حالا به جرگه مخالفان و منتقدان پیوسته و می‌گوید:
«در آخرین جلسه مجلس خبرگان قبلی، کسانی در نطق‌های قبل از دستور درباره رهبری آقا مجتبی صحبت کردند که با واکنش افرادی چون رئیسی و احمد خاتمی مواجه شد، فضای جلسه متشنج و مجلس تعطیل شد. این شواهد نشان می‌دهد کسانی در حکومت(طیف شاگردان مصباح) در مقابل این گزینه مقاومت خواهند کرد!»
همچنین به یاد بیاوریم که محمدی عراقی، عضو خبرگان و داماد مصباح یزدی گفته بود: آیت‌الله خامنه‌ای از بررسی رهبری مجتبی خامنه‌ای نهی کردند و گفتند این کاری که شما می‌کنید شبهه‌‌ی  مسئله‌‌ی موروثی بودن رهبری را ایجاد می‌کند! بنابراین حتی اجازه‌ی بررسی هم نمی‌دهند! اینک با این مقدمه به بررسی این موضوع با توجه به مقدورات به آن می‌پردازم.

♦️بعد از فوت بنیانگذار جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۸ طبق قانون اساسی آیت الله خامنه ای بعنوان رهبر دوم نظام در غیاب رهبر نخست انتخاب شد.
مجلس خبرگان رهبری در روز ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ طبق ماموریت محوله از سوی قانون اساسی این اقدام را انجام داد.
♦️اینک بعد از ۳۵ سال از آن واقعه بار دیگر خبرگان رهبری، رهبر سوم جمهوری اسلامی را انتخاب می کند.
اما این بار استناد مجلس خبرگان برای انتخاب رهبر جدید نظام جمهوری اسلامی به اصل صد و یازدهم قانون اساسی آنهم مقابل چشمان رهبری فعلی این اتفاق تاریخی صورت می‌گیرد.

♦️شاید مجلس خبرگان رهبری بر مبنای اصل یکصد و یازده قانون اساسی در زمان حیات رهبری فعلی اقدام به تعیین جانشین آیت الله خامنه‌ای کند.

♦️اصل یکصد و یازده قانون اساسی سه راه را بعنوان مکانیزم انتخاب رهبری پیش بینی کرده است.

اکنون مجلس خبرگان ششم رهبری با ۸۶ عضو در این مصاف تجربه جدیدی را به منصه ظهور می‌رساند.
هرچند اکنون جبهه پایداری در این مجلس دست بالا را ندارد اما قوی‌ترین فراکسیون خبرگان ششم با ۳۵ عضو است. اصولگرایان هم پنجاه و یک نفر هستند. به جرات میتوان گفت اعتدال گرایان و اصلاح طلبان در این مجلس فاقد حتی یک کرسی هستند!

♦️در جریان انتخاب رییس مجلس خبرگان ششم در دوم خرداد ۱۴۰۳ که موحدی کرمانی  با ۵۱ رای به عنوان جانشین احمد جنتی انتخاب شد، ۳۵ عضو دیگر این مجلس که تمایل به جبهه پایداری دارند به نشانه اعتراض به رییس فعلی این  مجلس رأی ندادند!

♦️در انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری سعید جلیلی کاندیدای جبهه پایداری مقابل گزینه نظام (مسعود پزشکیان) شکست خورد!

پیش.بینی می‌شود که کاندیدای پایداری‌چی‌ها برای منصب «رهبری سوم انقلاب» سید محمد مهدی میرباقری باشد که  در مقابل مجتبی خامنه‌ای شکست را پذیرا خواهد شد!
♦️با توجه به حضور پدرش در این ایام شانس مجتبی خامنه‌ای را بالا می‌برد.البته همین خبرگان اگر بخواهد در دوره پسا آیت الله خامنه ای رهبر سوم را انتخاب کند،منتخب آن خبرگان کاملا متفاوت با این گزینه خواهد بود.