برگزاری دوره آموزشی “پدافند غیرعامل”ویژه مدیران وکارکنان بهزیستی گیلان با تأکید بر حوزه‌های اقتصادی و مردم‌محور

  🔹به گزارش روابط عمومی بهزیستی گیلان؛ هم‌زمان با گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، دوره آموزشی ویژه مدیران و کارکنان بهزیستی استان با تأکید بر حوزه‌های اقتصادی و مردم‌محور، با تدریس استاد یوسفی، مربی و مدرس دوره‌های پدافند غیرعامل استانداری، برگزار شد. 🔹در این دوره آموزشی، معاونان و رؤسای دوایر ستادی به‌صورت حضوری در سالن خزائلی […]

 

🔹به گزارش روابط عمومی بهزیستی گیلان؛ هم‌زمان با گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، دوره آموزشی ویژه مدیران و کارکنان بهزیستی استان با تأکید بر حوزه‌های اقتصادی و مردم‌محور، با تدریس استاد یوسفی، مربی و مدرس دوره‌های پدافند غیرعامل استانداری، برگزار شد.

🔹در این دوره آموزشی، معاونان و رؤسای دوایر ستادی به‌صورت حضوری در سالن خزائلی اداره کل بهزیستی استان حضور یافتند و رؤسای ادارات شهرستان‌ها، رابطان و کارشناسان مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرستان‌ها و سایر کارشناسان علاقه‌مند نیز از طریق بستر اسکای‌روم در این برنامه شرکت کردند.

🔹دکتر رضا جعفری، مدیرکل بهزیستی گیلان، در این نشست با تأکید بر اهمیت پیش‌بینی مخاطرات، برنامه‌ریزی پیشگیرانه و آمادگی دستگاه‌ها پیش از وقوع بحران، اظهار داشت: پدافند غیرعامل نیازمند شناسایی نقاط آسیب‌پذیر، اتخاذ تدابیر مناسب و فراهم‌سازی امکانات ضروری است تا ضمن کاهش خسارات احتمالی، استمرار خدمات حمایتی به جامعه هدف تضمین شود.

🔹وی با اشاره به شرایط ویژه مراکز شبانه‌روزی بهزیستی، به‌ویژه مراکز نگهداری افراد دارای معلولیت و افراد دارای اختلالات روانی مزمن، بر ضرورت شناسایی مکان‌های امن برای انتقال مددجویان، بررسی ایمنی ساختمان‌ها، تأمین تجهیزات مورد نیاز و پیش‌بینی سازوکارهای مناسب برای جابه‌جایی و مراقبت از افراد نیازمند حمایت تأکید کرد.

🔹جعفری همچنین هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، امدادی و درمانی را از الزامات مدیریت مؤثر بحران دانست و با اشاره به نقش اورژانس اجتماعی، بر اهمیت ارائه حمایت‌های روانی‌ـ‌اجتماعی به آسیب‌دیدگان حوادث و خانواده‌های آنان تأکید کرد. وی بهره‌گیری از ظرفیت‌های محلی، آموزش کارکنان و برگزاری مانورهای آمادگی را از جمله اقدامات مؤثر در ارتقای آمادگی سازمانی برشمرد.

🔹در ادامه، استاد یوسفی، مربی و مدرس دوره‌های پدافند غیرعامل استانداری، با اشاره به اهمیت رویکرد مردم‌محور در مدیریت بحران، بر ضرورت هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، حفظ انسجام اجتماعی و افزایش مشارکت عمومی در کاهش آسیب‌پذیری جامعه تأکید کرد.

🔹وی همچنین با اشاره به نقش سواد رسانه‌ای در شرایط بحرانی، ارتقای توانایی کارکنان در تشخیص اخبار صحیح از اطلاعات نادرست را ضروری دانست و بر لزوم بررسی صحت اخبار پیش از بازنشر، پرهیز از واکنش‌های هیجانی در فضای مجازی و توجه به مسئولیت‌پذیری در اطلاع‌رسانی تأکید کرد.

🔹یوسفی تقویت آگاهی عمومی، اطلاع‌رسانی مسئولانه و شناخت شیوه‌های انتشار اخبار نادرست را از مؤلفه‌های مهم پدافند غیرعامل در حوزه رسانه و فضای مجازی عنوان کرد و همکاری سازمان‌ها و نهادهای مسئول را در حفظ آرامش عمومی و افزایش تاب‌آوری اجتماعی مؤثر دانست.

🔹در بخش دیگری از این دوره، اهمیت توجه به ابعاد اقتصادی پدافند غیرعامل، شناسایی ظرفیت‌های موجود، کاهش آسیب‌پذیری زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی برای استمرار فعالیت‌های ضروری در شرایط اضطراری مورد توجه قرار گرفت.

🔹در پایان، بر ضرورت توسعه آموزش‌های تخصصی پدافند غیرعامل، تقویت آمادگی مراکز تحت نظارت بهزیستی، شناسایی و کاهش نقاط آسیب‌پذیر، ارتقای سواد رسانه‌ای کارکنان و افزایش هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول تأکید شد.

🔹برگزاری این دوره آموزشی در راستای ارتقای آمادگی مدیران و کارکنان، صیانت از جان و سلامت مددجویان، استمرار خدمات حمایتی در شرایط بحرانی و تقویت تاب‌آوری سازمانی و اجتماعی انجام شد.