افکار عمومی داخل آمریکا و در سطح جهان ، نیز آمریکا را عامل تجاوز به ایران و آغاز این جنگ می دانند/کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به توافق با ایران در عدم همراهی با آمریکا ، پشت پا زدند

انزوا و تنهایی آمریکا و رژیم آپارتاید اسرائیل در میان هم‌پیمانان و دیگر کشورهای دنیا ، شکستی بزرگ برای امریکای ترامپ است

 

 

 

علی کریمی پاشاکی ــ روزنامه نگار_قبل از انعقاد کلام لازم میدانم یادآوری کنم که یکی از نتایج مهم جنگ تجاوزکارانه و غیر قانونی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران ، تنهایی و تشدید انزوای بین‌المللی آمریکا و رژیم اسرائیل در دنیا است هم در میان هم‌پیمانان سیاسی و هم در میان افکار عمومی آمریکا و جهان.
بطوری که تحلیل گران این پدیده یعنی تنهایی و انزوای ابر قدرت آمریکا را به « ابر قدرت تنها و منزوی » در دنیا تشبیه کرده‌اند.
حق مطلب هم همین می باشد ، آمریکای ترامپ با تهدید، تحقیر دیگر کشورها و با خودشیفتگی تمام در چنین موقعیت خسارت باری قرار گرفته است بطوری که اعتبار آمریکا در نزد ملت‌ها و محافل بین‌المللی بشدت کاهش پیدا کرده است.
این ادعا را می‌توان در عدم همراهی ۹۸ درصد کشورهای دنیا با آمریکای ترامپ در جنگ تجاوزکارانه و غیر قانونی علیه ایران مشاهده کرد.

 

و اما دردسرهای آمریکا و رژیم اسرائیل در جنگ غیر قانونی علیه ایران

 

برخی رؤسای جمهور و دولت های اروپایی ، آسیایی و آمریکای مرکزی و جنوبی و… با صراحت اعلام کرده‌اند که تهدیدهای پرزیدنت دونالد ترامپ ترامپ درباره ناتو و حوزه‌های دیگر در دنیا ارزش توجه و اهمیت دادن ، ندارد.
آنان میگویند ،دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از ادبیات تهاجمی استفاده می‌کند، اما تهدیدهای او درباره احتمال خروج نیروهای آمریکا از ناتو و اروپا اهمیتی برای توجه جدی ندارد.
فنلاند، اسپانیا ، انگلستان فرانسه ، ایتالیا ، کانادا ، استرالیا ، آلمان و…و اتحادیه اروپا هرگونه همراهی و امکان ورود به این جنگ غیر قانونی و حضور در ائتلاف جنگی به رهبری آمریکا علیه ایران را رد و در طول جنگ و‌ پس از آن از ورود و مداخله در آن حذر کردند. و ملاحظه شد که دولت انگلیس، فرانسه ، ایتالیا و… گفتند که همه کشورهای منطقه باید در فرآیند آتش بس حضور داشته باشند، یعنی اسرائیل هم باید آتش بس را بپذیرد.
به عبارت دیگر لندن، پاریس، رم و… هم در جنگ حضور و مشارکت پیدا نکردند و تاکید کردند که همه بایستی آتش بس را رعایت کنند .
و این نشان دهنده این موضوع مهم است که احتمالاً در صورت از سرگیری درگیری ها ، جنگ غیر قانونی آمریکا علیه ایران، هم چنان محور واشنگتن – تل آویو تنها خواهند بود.
از دیگر سو ایران با پذیرش میانجی گری کشور پاکستان و فرآیند آتش بس که مورد حمایت چین، روسیه ، کره، ژاپن و هند، اروپا و بسیاری دیگر از کشورها نیز بود عملا کشور پاکستان را از هرگونه وسوسه الحاق به جبهه جنگ افروزی ترامپ علیه ایران دور کرد.

 

کشورهای حوزه خلیج فارس با کمال تأسف به توافق اولیه با ایران در ارتباط با عدم دخالت در جنگ، بد عهدی کردند

 

در این صورت تنها یک گروه عمده از کشورها باقی ماندند و آن هم کشور های عرب حوزه خلیج فارس بودند که در تلاش های دیپلماتیک ایران با این کشورها، آنها توافق کرده بودند که نه از آسمان شان و نه از پایگاه های نظامی آمریکا در آن کشور ها ، اجازه تهاجم به ایران را نخواهند داد، ولی در لحظه نهایی بد عهدی کردند و به تمام توافقات با ایران پشت پا زدن و عملاً با آمریکای ترامپ جنگ افروز و متوهم و رژیم اسرائیل همراه شدند.
این کشورها تنها کشور های دنیا بغیر از رژیم آپارتاید اسرائیل بودند که عملاً در کمک به آمریکا در این جنگ تجاوزکارانه و غیر قانونی کمک کردند و عملاً به عنوان دشمن ایران مطرح شدند.
البته برخی از این کشورها مانند قطر سعی کردند جانب احتیاط را رعایت کنند و دشمنی وسیعی با ایران پیدا نکنند ولی تحت فشار ترامپ بودند.
ترامپ و نتانیاهو تلاش زیادی برای اقناع آنها برای ورود رسمی این کشور ها به جنگ کردند، اما بطور کامل موفق نشدند.
اما ایران بعلت حسن همجواری و مباحث ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی منطقه ای تلاش زیادی کرد تا از آنان بخواهد که در این جنگ تجاوزکارانه آمریکا بیطرفی پیشه کنند و یا حداقل به آمریکا در این زمینه زیاد کمک نرسانند و در جنایت های آمریکا علیه مردم ایران شریک نشوند، هرچند که برخی از آنان مانند عربستان سعودی، قطر بعضی موارد را رعایت کردند، اما به همان میزان که ‌به آمریکا کمک رساندند با عکس العمل ایران مواجه شدند و با تحمل

خسارت ها و صدمه هایی که در این جنگ غیر قانونی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران ،خورده اند، ورودشان عملاً مشکل شد.
حال که تقریباً این جنگ تحمیلی و غیر قانونی آمریکا علیه ایران در دوران آتش بس قرار دارد و هم احتمال از سرگیری درگیری وجود دارد و هم احتمال ادامه همین وضعیت نه جنگ ‌و نه صلح ، ولی ضرورت دارد تا با این تجربه تلخ ، هم کشور های حاشیه خلیج‌ فارس و هم ایران برای نزدیک شدن به همدیگر ، بیش از گذشته تلاش و از خودگذشتگی بخرج بدهند، در غیر اینصورت در صورت ادامه این جنگ ویرانگر ، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هم مانند ایران ، آمریکا ، رژیم اسرائیل بسیار خسارت خواهند دید .
کشورهای عربی حوزه خلیج فارس باید بدانند که با امنیت اجاره‌ای آمریکا و دیگر دول خارجی و دل بستن به ترامپ از خود راضی و خودشیفته ، ممالک آنان را به عصر حجر خواهد رفت.
همچنین در کنار تحولات میدانی جنگ ، حمایت های چین و روسیه از ایران در کنار تهدیدهای حوثی های یمن در امکان بستن تنگه مهم باب المندب برای حمایت از ایران، تمام کشورهای دنیا را نسبت به هرگونه نزدیک شدن به آمریکا و قابلیت حفظ منافع و امنیت آنها پس از جنگ را دچار تردید جدی کرد.
صاحب نظران معتقدند ، در نهایت تا اینجای کار ایران با پذیرش آتش بس و انتخاب مسیر دیپلماسی، مواضع مقبول تری در بین بازیگران این جنگ غیر قانونی یعنی آمریکا و رژیم اسرائیل دارد.

در مقابل رژیم اسرائیل با حملات وحشیانه به لبنان به شدت در حال تخریب وجهه خود و منزوی تر شدن در دنیا است.
دونالد ترامپ نیز با رفتارهای متناقض و پارادوکسیکال خود و دروغگویی ها، در حال ارسال پیغام های عدم اعتماد و غیر منطقی بودن را به دنیا مخابره می کند لذا تا اینجای جنگ، احتمال ایجاد هرگونه اجماع جدیدی علیه ایران قطعاً بعید است.
در مقابل ایران باید تلاش های خود برای همراه سازی هر چه بیشتر کشورهای دنیا دوچندان کند و تا با احتمال از سرگیری جنگ توسط آمریکا و رژیم اسرائیل، ظرفیت های جدیدی از جمله در آمریکای لاتین یا آسیای جنوب شرقی برای حمایت از خود و دوری از آمریکا و رژیم اسرائیل ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حق نشر و کپی 2026 گیلان بهتر نوین | Ascendoor News توسط Ascendoor | نیرو گرفته از WordPress.