رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

اخلاق در پژوهش نباید گرفتار نظارت سلیقه‌ای شود  

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر ضرورت ارتقای شاخص‌های کمی و کیفی تحقیقات، گفت: کارگروه اخلاق در پژوهش باید ضمن توجه جدی به رضایت آگاهانه و حقوق پژوهشگران و شرکت‌کنندگان، از شکل‌گیری نظارت استصوابی و نگاه سلیقه‌ای در بررسی طرح‌های پژوهشی جلوگیری کند. به گزارش گیل‌وب‌دا، نشست کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم […]

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر ضرورت ارتقای شاخص‌های کمی و کیفی تحقیقات، گفت: کارگروه اخلاق در پژوهش باید ضمن توجه جدی به رضایت آگاهانه و حقوق پژوهشگران و شرکت‌کنندگان، از شکل‌گیری نظارت استصوابی و نگاه سلیقه‌ای در بررسی طرح‌های پژوهشی جلوگیری کند.

به گزارش گیل‌وب‌دا، نشست کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه، معاونان، مدیران و کارشناسان حوزه پژوهش و اخلاق در سالن اجلاس حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

 

دکتر محمدتقی آشوبی در این نشست، از اساتید و نخبگانی که در شرایط سخت کنونی برای ارتقای سطح کیفی و کمی تحقیقات و فناوری دانشگاه تلاش می‌کنند، قدردانی کرد و گفت: باید در سال جاری به شاخص‌های مطلوب در حوزه تحقیقات دست پیدا کنیم و مسیر توسعه علمی دانشگاه با جدیت دنبال شود.

 

وی، توجه به وظایف کارگروه اخلاق در پژوهش را ضروری دانست و افزود: موضوع اخلاق در پژوهش، به‌ویژه رضایت آگاهانه، باید به‌صورت جدی مورد توجه قرار گیرد و حقوق افراد شرکت‌کننده در مطالعات و اصول اخلاقی پژوهش همواره رعایت شود.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر ضرورت پرهیز از نگاه سلیقه‌ای در فرآیند بررسی طرح‌های پژوهشی، گفت: نباید نظارت استصوابی در کارگروه اخلاق نهادینه شود و تصمیم‌گیری‌ها باید بر مبنای ضوابط، اصول اخلاقی و نظر کارشناسی انجام شود.

 

دکتر آشوبی با اشاره به اینکه در مقاطعی، بحران‌های خاص در استان گیلان و نظام سلامت، حوزه تحقیقات و پژوهش را با چالش‌هایی مواجه کرده است، افزود: برای عبور از این شرایط، باید ظرفیت‌های علمی و کارشناسی دانشگاه بیش از گذشته در خدمت توسعه پژوهش قرار گیرد.

 

وی پیشنهاد کرد که در بررسی طرح‌ها، به جای اتکا به نظر یک کارشناس، از یک تیم کارشناسی استفاده شود تا ابعاد مختلف موضوع مورد بررسی قرار گیرد و حتی اگر اعضای این تیم حق رأی نداشته باشند، نظر کارشناسی آنان در فرآیند تصمیم‌گیری مورد استفاده قرار گیرد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رضایت‌مندی را یکی از ملاک‌های مهم در پیشبرد امور پژوهشی دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه دارای ۵۷۲ عضو هیئت علمی است و باید از ظرفیت این جامعه علمی در سیاست‌گذاری، بررسی و ارتقای فرآیندهای پژوهشی استفاده شود.

 

دکتر آشوبی بر ضرورت هم‌افزایی میان مدیران، کارشناسان و اعضای هیئت علمی تأکید کرد و گفت: هدف نهایی باید ارتقای کیفیت تحقیقات، صیانت از اصول اخلاقی در پژوهش و ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت علمی و پژوهشی اعضای هیئت علمی و پژوهشگران دانشگاه باشد.