مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان:

طرح پایا سپر دفاعی پایداری شبکه برق گیلان برای عبور از دوران اوج مصرف

مسعود صادقی خمامی، با اشاره به ضرورت توسعه مستمر زیرساخت‌های شبکه و افزایش تاب‌آوری برق مشترکان، از اجرای «طرح پایا» با هدف ساخت و توسعه فیدر‌های فشار متوسط ۲۰ کیلوولت در سطح استان خبر داد. به گزارش ایلنا از رشت، صادقی خمامی با تحلیل وضعیت بارگیری شبکه گفت: بر اساس آخرین پایش‌ها و اطلاعات موجود، […]

مسعود صادقی خمامی، با اشاره به ضرورت توسعه مستمر زیرساخت‌های شبکه و افزایش تاب‌آوری برق مشترکان، از اجرای «طرح پایا» با هدف ساخت و توسعه فیدر‌های فشار متوسط ۲۰ کیلوولت در سطح استان خبر داد.

به گزارش ایلنا از رشت، صادقی خمامی با تحلیل وضعیت بارگیری شبکه گفت: بر اساس آخرین پایش‌ها و اطلاعات موجود، از مجموع ۴۹۷ فیدر توزیع برق در استان گیلان، بخش قابل‌توجهی از فیدر‌ها دارای بارگیری بالا و در آستانه فول‌باری هستند؛ به‌طوری‌که هم‌اکنون ۱۸۶ فیدر دارای باری بالاتر از ۷ مگاوات، ۱۳۰ فیدر بالای ۸ مگاوات، ۶۸ فیدر بالای ۹ مگاوات و ۹ فیدر دارای باری بیش از ۱۱ مگاوات هستند که این وضعیت، ضرورت توسعه شبکه و ساخت فیدر‌های جدید را بیش از پیش آشکار می‌کند.

‌وی با تشریح اقدامات انجام‌شده در قالب طرح پایا افزود: طی حدود دو سال اخیر، در مجموع ۵۴ فیدر جدید فشار متوسط در استان گیلان ساخته و وارد مدار شده است که شامل ۳۹ فیدر از محل پست‌های جدید فوق‌توزیع و ۱۵ فیدر جدید از محل پست‌های موجود بوده است.

‌مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گیلان با اشاره به برنامه‌های در دست اقدام این شرکت گفت: در راستای تداوم توسعه شبکه و آمادگی هرچه بیشتر برای مدیریت بار، ساخت ۱۷ فیدر جدید فشار متوسط از محل پست‌های موجود در مناطقی نظیر کیاشهر، سیار رشتیان، شهید حق‌بین، سرچشمه، شهید مقدم و چمخاله در دست اجرا و اقدام قرار دارد.

صادقی خمامی با تأکید بر اهمیت عملیاتی اجرای طرح پایا اظهار داشت: توسعه و ساخت فیدر‌های جدید ۲۰ کیلوولت، نقش مؤثری در شکستن بار فیدر‌های پربار و نزدیک به ظرفیت نهایی دارد و از تحمیل اضافه‌جریان و تنش‌های حرارتی به تجهیزات شبکه، به‌ویژه در روز‌های گرم و شرجی تابستان، جلوگیری می‌کند.

‌وی افزود: اجرای این طرح علاوه بر کاهش احتمال بروز خاموشی‌های ناخواسته و آسیب به تجهیزات شبکه، موجب تقسیم متعادل‌تر بار، کاهش فشار بر فیدر‌های موجود و افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق خواهد شد.

‌مدیرعامل توزیع برق گیلان با بیان اینکه آثار اجرای طرح پایا تنها به دوره اوج بار تابستان محدود نمی‌شود، خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر الگوی مصرف انرژی و احتمال افزایش بار‌های گرمایشی و الکتریکی در فصل زمستان، شبکه برق نیز با شرایط و الگو‌های جدیدی از مصرف مواجه خواهد بود؛ از این‌رو توسعه ظرفیت فیدر‌های فشار متوسط و افزایش انعطاف‌پذیری شبکه، می‌تواند نقش مهمی در مدیریت بار زمستان و حفظ پایداری شبکه در این فصل نیز ایفا کند.